Range Rover palaa juurilleen – luksusmaasturista esitellään kaksiovinen versio Genevessä

Range Roverin tämänhetkinen luksusmalli on SVAutobiography.

Range Roverin tämänhetkinen luksusmalli on SVAutobiography. (Kuva Range Rover)

Kaksiovista Rangea tehdään vain 999 kappaleen erä, ja auto kootaan käsityönä.

AUTOT Alkuperäinen Range Rover esiteltiin vuonna 1970 täydentämään Land Roverin työkaluhenkistä mallistoa. Auto kuului muun muassa Jeep Wagoneerin ohella maailman ensimmäisiin luksusmaastureihin, mitä korostettiin voimanlähdevalinnallakin. Rangea sai nimittäin aluksi vain bensa-V8:lla, ja vähemmän käytännöllinen kaksiovinen korimalli oli ainoa vaihtoehto vuoteen 1981 asti.

Nykyään Range Rover on ehtinyt neljänteen sukupolveensa, ja auto on ylellisempi ja kalliimpi kuin koskaan. Ovia on luonnollisesti aina neljä, ja Rangea saa myös takapenkkiläisiä hemmottelevana pitkäakselivälisenä mallina. Kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan halua enemmän tilaa, vaan erityisen yksilöllisen luksusmaasturin. Kaksiovisuus alkaa edustaa sitä nykymaailmassa, ja niinpä Range Roverista tuodaan jälleen markkinoille vähempiovinen versio.

Land Roverin päämuotoilija Gerry McGovern kertoi brittiläiselle Auto Expressille viime marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyn yhteydessä, että merkin Evoque-aloitusmallin seuraajasta ei tehdä enää kaksiovista mallia. Lompakkoystävällisemmissä hintaluokissa neliovisen käytännöllisyys dominoi, mutta tilanne muuttuu todella kalliista autoista puhuttaessa. McGovern vihjasi jo tuolloin, että suurempien mallien kohdalla kaksiovisuus tuo niihin kaivattua eksklusiivisuutta.

Uutuuden ennakkokuvassa näkyy auton sisusta, joka tarjoilee puhdasta luksusta.
Uutuuden ennakkokuvassa näkyy auton sisusta, joka tarjoilee puhdasta luksusta. (Kuva Range Rover)

Tämä oli jo varsin suora viittaus kaksioviseen isoon Rangeen, ja aivan viime aikoina auton prototyyppejäkin on bongattu talvitesteissä. Ne on yritetty naamioida neliovisen näköisiksi, mutta kaksiovisen pidemmät etuovet paistavat silti läpi. Nyt Range Rover julkaisi ensimmäisen virallisen tiiserikuvan uutuudestaan. Siinä näkyy auton sisusta, joka tarjoilee puhdasta luksusta.

Takana ovat vastaavat nojatuolimaiset erillispenkit kuin edessä, mutta ne on verhoiltu erivärisellä nahalla takaosaston korostamiseksi. Istuinten välissä kulkee puolestaan pitkä keskikonsoli, johon on integroitu erilaisia lokeroita ja keskikyynärnojat. Konsoli on viimeistelty jalopuulla, joka vie ajatukset perinteisen brittiluksuksen lisäksi arvokkaiden veneiden maailmaan.

Range Rover kertoi sisäkuvan julkaisemisen yhteydessä, että SV Coupeksi nimetty uutuus esitellään suurelle yleisölle reilun kuukauden päästä avautuvassa Geneven autonäyttelyssä. Kaksiovista Rangea tehdään vain 999 kappaleen erä, ja auto kootaan käsityönä Jaguar Land Roverin Special Vehicle Operations -osastolla. Hinnoista ei ole vielä mitään tietoa, mutta kaksiovisesta versiosta tulee varmasti vielä kalliimpi kuin ison Rangen tämänhetkisestä huippumallista, eli pitkäakselivälisestä SVAutobiographystä.

Kunnianhimoisella hinnoittelulla on syynsä, koska auto halutaan asemoida muun muassa Rolls-Royce Wraithin ja Bentley Continental GT:n kaltaisten klassisempien coupéiden kilpailijaksi. Lisäksi Range-malliston nelipaikkaisella huippuversiolla aiotaan haastaa superluksustason katumaastureita edustava Bentley Bentayga ja Rolls-Roycen tuleva SUV, vaikka niissä onkin perinteiset neljä ovea. Jäämme odottelemaan ulkokuvia Range Roverin uutuudesta, jonka peruslinjat seuraavat merkkinsä kulmikasta tyyliä.

Kommentoi Facebookissa