Ranska juhlii jälleen jalkapallon MM-finaalipaikkaa

Ranska voitti jalkapallon MM-välieräottelussa Marokon maalein 2-0. (Kuva AOP)

Ranska pehmitti jalkapallon MM-kisojen välieräottelussa Marokon maalein 2-0. Ranska pelaa ensi sunnuntaina finaaliottelussa Argentiinaa vastaan.

JALKAPALLO Hallitseva maailmanmestari Ranska eteni Qatarissa MM-finaaliin voitettuaan välieräottelussa Marokon maalein 2-0. Ottelussa Ranska joutui koville, mutta sen onneksi Marokon viimeistelystä puuttui kliinisyys.

Theo Hernandez maalasi Ranskan johtoon jo 5. minuutilla. Toisen maalin teki 79. minuutilla vaihtomies Randal Kolo Muani heti ensimmäisestä kosketuksestaan palloon.

Ranskan tähtipelaajiin lukeutuva Antoine Griezmann oli toista kertaa saavuttamassa finaalipaikkaa. Nyt voitto ei mennyt Griezmannilla niin paljoa tunteisiin kuin neljä vuotta sitten, jolloin Ranska voitti välierässä Belgian 1-0.

– Belgia-ottelun jälkeen itkin. Nyt olin rauhallisempi. Mutta valmistaudun jo sunnuntaihin. On pidettävä jalat maassa, Griezmann sanoi.

Marokko oli lähellä tasoitusmaalia. Sen vahva ote katosi vasta Ranskan tehtyä toisen maalinsa. Griezmann antoikin vastustajalla ansaitut tunnustukset.

– Marokko teki minuun vaikutuksen. He pelasivat taktisesti hyvin ja puolustivat hienosti. Se auttoi, kun valmentajamme teki muutoksen ja otti Marcus Thuramin kentälle. Ensimmäinen aikainen maali tietysti auttoi ja toinen maali oli merkittävä, hän sanoi.

Ranska kohtaa MM-finaalissa sunnuntaina Argentiinan. Suurin haaste ranskalaisille siinä pelissä lienee Lionel Messin pysäyttäminen.

– Jokainen joukkue Messin kanssa on kova koostumus. Tiedämme, miten Argentiina pelaa. Sitä vastaan on vaikea pelata. Heillä on vahva joukkue Messin ympärillä. Ja heillä on myös paljon tukea yleisössä. Täytyy valmistautua hyvin ja selvittää perinpohjaisesti, miten voisimme satuttaa heitä, Griezmann arvioi.

Marokon päävalmentaja Hoalid Regragui harmitteli Ranskan aikaista johtomaalia. Sillä oli ottelun kannalta paljonkin merkitystä.

– Aloitimme pelin huonosti ja päästimme maalin nopeasti. Se toi Ranskalle itseluottamusta. Ensimmäisellä puoliajalla teimme virheitä. Toisella puoliajalla pelasimme paremmin, mutta emme olleet viimeistelyssä riittävän kliinisiä. Virheistä rangaistaan ja Ranska teki sellaisesta toisen maalinsa, Regragui summasi ottelun.

Samalla Regragui korosti, ettei hänen joukkueensa pelannut huonoa ottelua.

– Pelaajat antoivat kaikkensa. Joukkue pelasi hyvän ottelun todella kovaa joukkuetta vastaan. Mutta MM-kultaa ei voiteta ihmeillä ja kovalla työllä.

Vielä on yksi haaste jäljellä. Lauantaina Marokko pelaa pronssimitaleista Kroatiaa vastaan.

– Se on pronssiottelu. Se on henkinen haaste. Yritämme tietysti voittaa pelin. Saatamme peluuttaa niitä pelaajia, jotka eivät ole pelanneet täällä niin paljon. Katsotaan, miten tästä pelistä palaudutaan. Haluamme voittaa pronssimitalit ja tehdä maamme ylpeäksi, Regragui totesi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lionel Messi ja Argentiina MM-finaaliin – ”Tuntuu todella hyvältä”

Kommentoi Facebookissa