Rattijuopon raju takaa-ajo yöllä – pysähtyi vasta kun kaikki neljä rengasta puhkesivat piikkimattoon

Pakomatkan aikana nopeusrajoitusten ylitykset olivat todella rajuja.

Pakomatkan aikana nopeusrajoitusten ylitykset olivat todella rajuja. (Kuva Fotolia)

Koko pakomatkan pituus tilanteen alusta piikkimattoon saakka oli 22 kilometriä.

TAKAA-AJO Lapin poliisi kertoo, kuinka 3.7.2020 yöllä tapahtui Meri-Lapissa hurja takaa-ajotilanne, missä rattijuoppo pakeni poliisia. Tilanne sai alkunsa, kun partio päätti pysäyttää vastaan ajaneen Saab-henkilöauton Kemissä Tornionkadulla.

Partion käännyttyä perään, Saabin kuljettaja päätti lähteä heti karkuun. Pako jatkui Lapintielle, jossa pakenevan Saabin kuljettaja ohitti punaiset valot pysähtymättä, ja jatkoi sen jälkeen moottoritietä Tornion suuntaan. Moottoritiellä Saabin kuljettaja nousi Jokisuun rampista ylös ja Jauholantien kautta valtatielle, josta kuljettaja kääntyi oikealle Raumontielle.

Juttuvinkki: Rattijuoppo lähti poliisia pakoon – auto lensi ilmassa 30 metriä, kuljettaja kömpi itse autosta ulos

Raumontiellä rautatiesillan alituspaikalle oli ehtinyt toinen partio piikkimaton kanssa ja pakenevan auton kaikki neljä rengasta puhkesivat. Koko pakomatkan pituus tilanteen alusta piikkimattoon saakka oli 22 kilometriä.

Pakomatkan aikana nopeusrajoitusten ylitykset olivat todella rajuja. Taajamassa oli nopeusrajoituksia 40 km tunnissa ja karkulaisen nopeus oli enimmillään 158 km tunnissa. Valtatiellä rajoitusalueella 80 km tunnissa pakenijalla oli nopeutta peräti 195 km tunnissa.

Kuljettajaksi osoittautui 22-vuotias kemiläismies, joka vaikutti päihtyneeltä ja kieltäytyi puhalluskokeesta. Kiinniottopaikalta mies päätyi poliisin suojiin verikokeen jälkeen. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lue myös: Poliisi ajoi rattijuoppoa takaa lähes 70 kilometriä – pakomatka päättyi lopulta piikkimattoon

Kommentoi Facebookissa