Rattijuopot kurvailivat kaatokännissä – moottoripyöräilijä kaatui 200 kilometrin tuntinopeudessa!

Viikonloppuna puhallettiin lukemia, joiden perusteella henkilö oli hädin tuskin kävelykunnossa, mutta päätti lähteä liikenteeseen autolla.

Viikonloppuna puhallettiin lukemia, joiden perusteella henkilö oli hädin tuskin kävelykunnossa, mutta päätti lähteä liikenteeseen autolla. (Kuva Fotolia)

Lapissa kuorma-auton kuljettajalta puuttuivat lähes kaikki tarvittavat luvat ja maksut.

POLIISI Viikonvaihteessa poliisilla oli paljon tehtäviä rattijuoppojen parissa ympäri Suomea. Hyvä kesäsää ja ulkoilmatapahtumat lisäävät aina alkoholia nauttineiden määrää liikenteessä.

Suurin osa alkometrin värähtämään saaneista ylityksistä oli lieviä, mutta mukana oli myös monia epäilyjä törkeästä rattijuoppoudesta. Sen lisäksi saatiin lukemia, joiden perusteella henkilö oli hädin tuskin kävelykunnossa, mutta päätti lähteä liikenteeseen autolla.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti, kuinka lauantaina noin klo 15.00 aikaan Turussa Vähäheikkiläntiellä tapahtui kahden henkilöauton välinen liikennevahinko ja poliisi kutsuttiin tapahtumapaikalle. Paikalla selvisi, että liikennevahingon toinen osapuoli, vuonna 1965 syntynyt mies, oli alkoholin vaikutuksen alaisena. Mies puhalsi poliisin alkometriin tapahtumapaikalla 3,98 promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sunnuntain vastaisena yönä puoli kahden aikaan Turussa Naantalintiellä vuonna 1962 syntynyttä nokialaismiestä epäillään törkeään rattijuopumukseen syyllistymisestä. Seulonta-alkometrikokeen tulos oli peräti 4,55 promillea, mutta tarkkuusalkometrikokeen tulos oli reilut kaksi promillea. Miehen ABECE-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Rauman poliisi puolestaan kertoo, kuinka perjantaina kello 18.00 aikoihin Eurassa Laitilantiellä euralainen 1983 syntynyt nainen syyllistyi törkeään rattijuopumukseen. Rauman poliisipartio sai ilmoituksen epäilystä rattijuoposta Hinnerjoelta. Poliisipartio tavoitti epäilyn kuljettaman auton Eurasta Kiperin entiseltä leirintäalueelta. Nainen puhalsi alkometriin 3,78 promillea ja asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Etelä-Savossa Enonkoskella lauantai-iltana naishenkilö suistui kuljettamallaan henkilöautolla tieltä seurauksella, että auto törmäsi keula edellä puuhun. Paikkakuntalainen nainen puhalsi seulonta-alkometriin 3,35 promillen lukemat. Nainen loukkaantui törmäyksessä ja hänet toimitettiin jatkotutkimuksiin sairaalaan, henkilöauto vaurioitui kauttaaltaan. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisipartio pysäytti henkilöauton muutaman pitäjän päässä Kerimäellä valtatiellä 71. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 3,78 promillea. Paikkakuntalaista, yksin liikenteessä ollutta noin 30-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Hurjimmassa vauhdissa kaatuminen sattui lauantaina, kun kello 21.16 Heinolantiellä poliisiauton tutka mittasi vastaantulevalle moottoripyörälle nopeudeksi 213 km/h alueella, jolla on 100 km/h nopeusrajoitus. Poliisi tavoitti moottoripyörän noin kolmen kilometrin päästä kohtaamispaikasta, kun motoristin matka oli päättynyt kaatumisen kautta pientareelle.

Moottoripyörää kuljettanut 33-vuotias mies sai vain vähäisiä vammoja, moottoripyörä sen sijaan vaurioitui pahemmin. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Turistit olivat vauhdissa Länsi-Lapin ja käsivarren alueella viikonloppuna. Lapin poliisilaitoksen partiot suorittivat liikenteenvalvontaa alueella viikonloppuna ja kirjasivat todetuista rikkomuksista kaikkiaan 122 sakkoa tai rikesakkoa sekä 15 kirjallista huomautusta. Suurin osa rikkomuksista oli ylinopeuksia, puhalluskokeita suoritettiin noin 200 kappaletta, mutta vain yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Raskaan liikenteen osalta räikein tapaus oli kuorma-autolla suoritettu hakekuljetus, jossa kuljettajalta puuttui autonkuljettajan ammattipätevyys sekä digipiirturin kuljettajakortti, autossa yli ylikuormaa, auto oli katsastamaton, ajoneuvovero oli erääntynyt ja polttoaineena autossa oli dieselin sijasta lievemmin verotettua polttoöljyä.

Kommentoi Facebookissa