Tähden perässä toinen maailmanmestaruus – Amanda Kotaja kelasi kultamitalin!

MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Amanda Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella.

MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Amanda Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella. (Kuva AOP)

Parayleisurheilun MM-kisojen päätöspäivänä voitettu mestaruus tuli vain kahden sadasosan turvin.

PARAYLEISURHEILU Pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja kelasi T54-luokassa kultaa parayleisurheilun MM-kilpailuissa Lontoossa. Kotaja joutui vatsataudista toipumisen vuoksi jättämään väliin kisaviikon alussa sekä 200 että 400 metrin matkat.

Kotaja ei hätkähtänyt taudista, MM-kilpailujen päätöspäivänä 100 metrillä hän olikin sitten iskussa. Mestaruus tuli ajalla 16,62.

– Aika mieletöntä! En oikein osaa sanoa mitään, Kotaja hihkui tuoreeltaan.

– Yksi urani unelma oli voittaa satasella MM-kultaa ja nyt se tuli. Täytyy olla tyytyväinen. Lähtö oli tosi hyvä ja tiukille se meni. En nähnyt muita koko matkalla, Kotaja iloitsi.

MM-kulta on Vampulan Urheilijoita edustavalle Kotajalle uran toinen ja ensimmäinen satasella. Edellisissä MM-kilpailuissa Kotaja voitti 200 metriä.

Mestaruus tuli nyt todella tiukan taistelun jälkeen, sillä amerikkalaisista Cheri Madsen hävisi vain kaksi sadasosaa ja pronssille jäänyt Hannah McFadden kuusi sadasosaa.

Marjaana Heikkinen heitti hopeaa F34-luokan keihäässä. Heikkisen pisin heitto kantoi 18,71. Voiton vei Kiinan Zou Lijuan tuloksella 20,67. Kuopiolaisen pisin kaari syntyi kolmannella kierroksella. Lähes yhtä hyvin kantoivat myös toisen kierroksen heitto 18,69 ja viimeisen kierroksen 18,65.

Suomi sai kisoista yhteensä kuusi mitalia, joista kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Kultamitalin toivat Leo-Pekka Tähti sekä Amanda Kotaja.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Kommentoi Facebookissa