Rattijuoppo ajoi väärään suuntaan moottoritiellä – poliisi pysäytti kiilaamalla ja ampumalla renkaaseen

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään.

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään. (Kuvituskuva Fotolia)

Rikosnimikkeitä ovat muun muassa useat tapon yritykset sekä törkeä rattijuopumus.

RATTIJUOPPO Kaakkois-Suomen poliisille tuli useita ilmoituksia viime yönä hieman ennen neljää valtatie 7:llä punaisesta Volkswagen Golf -merkkisestä henkilöautosta, jonka kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa pitkin suurella ylinopeudella. Ensimmäiset havainnot ja ilmoitukset autosta tulivat Otsolan liittymän kohdilta ja auto oli ajanut kohti länttä.

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään ja tavoitti sen noin 15 kilometrin päästä Pyhtäällä Siltakylän liittymän kohdilla. Auto pysähtyi havaittuaan poliisiauton, mutta lähti liikkeelle uudestaan. Tässä vaiheessa poliisi ampui yhden laukauksen auton renkaaseen.

Auto pyrki kuitenkin jatkamaan matkaa tyhjentyneestä renkaasta huolimatta. Poliisi kiilasi auton poliisiautolla ja se saatiin pysähtymään. Auton kuljettaja otettiin kiinni ilman vastarintaa ja tilanteessa ei loukkaantunut kukaan. Autoa kuljetti noin 40-vuotias paikkakuntalainen mies, joka puhalsi alkometriin lukeman 1,8 promillea ja tehdyn huumepikatestin mukaan hän oli käyttänyt myös amfetamiinia.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa

Poliisin tiedossa on jo useita autoilijoita, joita kyseinen Volkswagen oli tullut vastaan, mutta poliisi pyytää lisää havaintoja tapahtumasta muilta tienkäyttäjiltä ja etenkin niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574.

Lue myös: Moottoritiellä humalassa poliisia pakoon 160 km/h – henkilöauton kuljettaja vasta 15-vuotias poika

Kommentoi Facebookissa