Rauhallisesti sujunut Ruisrock kokosi yli 100 000 juhlijaa – poliisi pitää huumeista kiinnijääneiden määrää suurena

Koronarajoitusten purkamisen jälkeen kesäfestivaalit keräävät jälleen juhlijoita. (Kuvituskuva Fotolia)

Tavanomaisin poliisin asiakas on ollut alkoholin liiallisesta käytöstä johtuen itsestään huolehtimaan kykenemätön juhlija.

FESTIVAALI Kesän 2022 Ruisrock on sujunut poliisin silmin rauhallisesti leppoisissa merkeissä. Poliisi on ollut vahvasti mukana kahden vuoden tauon jälkeen järjestetyssä festivaalissa.

Järjestäjän mukaan Ruisrockissa on ollut kolmen päivän aikana yli 100 000 asiakasta. Kansainvälistä huomiotakin on herättänyt festivaalin jakama kuva pääministeri Sanna Marinista.

Ruisrock on perinteisesti sujunut väkimäärään nähden varsin rauhallisesti. Myös tämän vuoden Ruisrock on sujunut poliisin silmin erinomaisen hyvin ja rauhallisesti. Koko tapahtuman yleisilme on ollut iloinen ja hyväntuulinen, edes lauantain iltapäivän rankkasade ei latistanut tunnelmaa.

Täysin ilman ongelmia tapahtuma ei kuitenkaan ole sujunut, mutta suurin osa poliisin asiakkaista ei syyllistynyt rikoksiin. Tavanomaisin poliisin asiakas on ollut alkoholin liiallisesta käytöstä johtuen itsestään huolehtimaan kykenemätön juhlija.

Sunnuntaihin klo 20.00 mennessä oli poliisi kirjannut kolme rikosilmoitusta pahoinpitelyistä ja yhden ilmoituksen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Ruissalon saaresta on tavoitettu myös yksi törkeästä rattijuopumuksesta epäilty.

Poliisi on suorittanut myös tapahtuman ajan huumausainevalvontaa. Poliisi on kirjoittanut kolmen päivän aikana sakkoa 36 henkilölle huumausaineen käyttörikoksesta sekä kirjannut kaksi rikosilmoitusta huumausainerikoksista. Lisäksi poliisi löysi kuuden alaikäisen hallusta huumausaineita. Nämä tutkitaan myöhemmin normaalissa esitutkinnassa.

Poliisi pitää kiinnijääneiden määrää suurena suhteutettuna suoritetun valvonnan määrään. Löydetyt huumausaineet olivat lähinnä kannabista sekä amfetamiinia.

Poliisin on saanut virka-apua Rajavartiolaitokselta koko viikonlopun ajan merialueen valvontaan.

Lue myös: Luvattomat musiikkitapahtumat työllistävät poliisia – ”Juhliminen ei ole kiellettyä”

Kommentoi Facebookissa