Rauhattomana yönä ja iltana useita väkivallantekoja – vakavimpana tappo ja puukotukset

Tyypillisimmillään tapaukset olivat nuorison kokoontumisiin liittyviä tappeluita ja nujakoita sekä alaikäisten alkoholinkäyttöä.

Tyypillisimmillään tapaukset olivat nuorison kokoontumisiin liittyviä tappeluita ja nujakoita sekä alaikäisten alkoholinkäyttöä. (Kuva AOP)

Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Kuopion Väinölänniemellä.

VÄKIVALTA Helteinen koulujen päättäjäisviikonloppu on aiheuttanut poliisille runsaasti häiriötehtäviä eri puolilla Suomea. Tyypillisimmillään tapaukset ovat olleet nuorison kokoontumisiin liittyviä tappeluita ja nujakoita, alaikäisten alkoholinkäyttöä sekä rattijuopumuksia.

Muun muassa Naantalissa ilmeni Nunnanlahden uimarannalla satapäisen nuorisojoukon keskellä joukkotappelu, ja osa nuorista vastusti myös poliisia. Helsingissä poliisi tyhjensi useita puistoja juhlijoista ja kirjasi iltaseitsemän ja aamukuuden välillä tapahtuneeksi neljä puukotusta.

Lounais-Suomen poliisille ilmoitettiin sunnuntain vastaisena yönä väkivallanteosta, jossa sai surmansa yksi henkilö. Hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa ilmoitettiin Raumalla omakotitalossa tapahtuneesta väkivallanteosta. Ilmoittaja oli tekijä itse.

Poliisin mentyä paikalle kohteesta löytyi yksi surmansa saanut henkilö. Tekijä ja surmansa saanut olivat talon asukkaita. Tekijää epäillään taposta ja tilanteesta ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, vaan kyse on perheen sisäisestä väkivallanteosta.

Oulun poliisilaitos tiedotti puolestaan Kalajoen Matkailutiellä lauantaina 5.6.2021 noin kello 22 aikaan tapahtuneesta puukotuksesta. Poliisi on ottanut rikoksesta epäillyn tekijän kiinni.

Itä-Suomen poliisilaitos sai lauantaina 5.6.2021 illalla noin klo 22 hätäkeskuksen kautta tehtävän Kuopion Väinölänniemelle. Ilmoituksen mukaan Väinölänniemellä sijaitsevan jäätelökioskin lähistöllä oli tapahtunut puukotus, jossa noin 20-vuotiasta nuorta miestä oli lyöty teräaseella selkään. Teon epäillään tapahtuneen klo 22.00–22.10.

Asianomistaja kertoi poliisille, että tuntematon mies oli lyönyt häntä teräaseella selkään ja poistunut tämän jälkeen paikalta. Tilannetta oli edeltänyt jonkinlainen painitilanne asianomistajan ja epäillyn välillä. Väinölänniemellä oli poliisin arvion mukaan eilisillan aikana jopa yli 2000 nuorta. Epäiltyä ei tavoitettu paikalta heti eikä myöhemmin.

Epäilty on tuntomerkkien perusteella noin 18-vuotias suomalainen nuori mies, tummat hiukset, silmälasit, yllä musta huppari, jossa kuvioita edessä sekä reppu selässä

Poliisi pyytää alueella liikkuneilta kansalaisilta havaintoja tai vihjeitä tapahtumaan liittyen. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Pohjanmaan poliisilla vuoden kiireisin yö – mies ampui laukauksia virkavaltaa kohti

Kommentoi Facebookissa