Ravintolapomoille lisää vankeutta – syyte todistajan uhkailemisesta hylättiin

Pariskunnalle tuomittiin lisää vankeutta törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. (Kuvituskuva Fotolia)

Ravintolayhtiö oli vuosien varrella vältellyt verojen maksamista noin 262 000 euron edestä.

TUOMIO Tampereella näkyvästi toimineen Katmandu-ravintolaketjun entinen omistajaporras on saanut lisää vankeutta äskeisten tuomioiden päälle. Tällä kertaa tuomioita tuli törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. Korvauksia tuli maksettavaksi huomattava summa.

Neljää Katmandu-ravintolaa pyörittänyt pariskunta sai viime vuoden lopulla vankeustuomiot muun muassa ihmiskaupasta ja työsyrjinnästä. Rima Sapkota sai vankeutta 2 vuotta ja 10 kuukautta, Dila Sapkota 3 vuotta ja 8 kuukautta.

Nyt pariskunnalle tuomittiin lisää vankeutta törkeistä veropetoksista ja kirjanpitorikoksista. Käräjäoikeuden päätöksessä todetaan, että ravintolayhtiö oli vuosien varrella vältellyt verojen maksamista noin 262 000 euron edestä.

Syyttäjä vaati Dila Sapkotalle 9 kuukauden vankeutta ja Rima Sapkotalle 1 vuoden 1 kuukauden vankeutta. Käräjäoikeus otti huomioon hiljakkoin tuomitut pitkät vankeusrangaistukset ja tuomitsi hieman lievemmin. Dila sai 3 kuukautta vankeutta, Rima 60 päivää.

Lisäksi pariskunta tuomittiin pulittamaan maksamatta jääneet verot verohallinnolle. Vankilassa istuvilta henkilöiltä satojen tuhansien eurojen korvausten saaminen lienee lähinnä teoreettinen mahdollisuus.

Yksi syyte meni nurin. Rima Sapkotaa syytettiin siitä, että hän olisi uhkaillut ihmiskauppajutun todistajaa tappamisella, jos tämä todistaa oikeudenkäynnissä. Tämä syyte hylättiin. Sapkota oli ihmiskauppajutun oikeudenkäynnin tauolla saanut oikeustalon vessassa raivokohtauksen ja huutanut nepaliksi ”te kuolette pian”.

Ihmiskauppajutun todistaja oli ollut vessassa oven takana ja kuullut, kun Sapkota raivosi itsekseen. Todistaja oletti, että tappouhkaus kohdistuu häneen. Käräjäoikeus päätteli, että Sapkota purki omia tuntojaan eikä kohdistanut uhkausta todistajaan. Syyte todistajan uhkailemisesta hylättiin.

Lue myös: Ravintolapomolle syyte – uhkasi tappaa oikeudessa todistaneet työntekijänsä

Kommentoi Facebookissa