Ravintolarajoituksiin tiukennuksia – anniskelu päättyy klo 17 ilman koronapassia

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. (Kuvituskuva Fotolia)

Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin.

KORONAVIRUS Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisvaiheen rajoituksiin tulee kiristyksiä anniskelu- ja aukioloaikoihin. Lisäksi ravitsemisliikkeiden rajoitukset otetaan käyttöön Etelä-Karjalan maakunnassa.

Asetuksen muutos tulee voimaan sunnuntaina 28.11.2021 klo 00. Leviämisalueiden rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05–18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu klo 17 jälkeen vain käyttämällä koronapassia.

Jos ravitsemisliikkeessä ei kuitenkaan anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05–01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki klo 05–01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Vaihtoehtona edellä mainituille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Muualla maassa ravitsemisliikkeille ei ole erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla. Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Lue myös: Alle 12-vuotiaat sairastavat koronan yleensä lievänä tai oireettomana – vaikeita tautitapauksia hyvin vähän

Kommentoi Facebookissa