Real Madrid Euroopan mestari – jälleen kerran

Real Madrid voitti Mestareiden liigan 2024. (Kuva AOP)

Real Madrid voitti Mestareiden liigan finaalissa Borussia Dortmundin 2-0.

JALKAPALLO Real Madrid juhlii Mestareiden liigan voittoa. Se kaatoi lauantaina Lontoon Wembleylla pelatussa finaaliottelussa Borussia Dortmundin maalein 2-0.

Finaali alkoi melkoisella farssilla, kun muutama katsoja juoksi kentälle lähes heti aloituspotkun jälkeen. Turvamiehet eivät heti päässeet hätiin, vaan toilailijat saivat yllättävän pitkään juoksennella nurmella.

Pelin käynnistyttyä Real piti palloa, mutta Dortmundilla oli parhaat paikat. Dortmundilla oli useita erinomaisia tilanteita, mutta tolppaa lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt.

Ensimmäisellä puoliajalla varsin ponnettomasti pelannut Real otti pelin entistä tiukemmin haltuunsa toisella puoliajalla. Dani Carvajal pääsi Toni Kroosin kulmapotkusta puskemaan Realille johtomaalin 74. minuutilla.

Maalin jälkeen Dortmund lamaantui, eikä saanut kiriä aikaiseksi. Lopullisen ratkaisun iski Vinicius jr. seitsemän minuuttia ennen loppua.

Dortmund sai pallon vielä verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi, joka se selkeästi olikin.

Mestarien liigan voitto oli Real Madridille jo seurahistorian historian 15:s. Se on poistunut finaalista voittajana kahdeksan kertaa peräkkäin, kun on finaalissa pelannut.

Dortmundille finaalitappio oli sen historian toinen. Seuran historian ainoa mestaruus on vuodelta 1997.

Kaksi merkittävää saksalaisjalkapalloilijaa päätti finaaliin seurajoukkueuransa. Real Madridin Toni Kroos sai juhlia jälleen kerran mestaruutta. Dortmundin Marco Reus sai pettyä.

Real Madridin valmentajalle Carlo Ancelottille Mestareiden liigan voitto on jo seitsemäs. Hän voitti turnauksen edeltäjän Euroopan Cupin pelaajana AC Milanissa 1989 ja 1990.

Valmentajana Ancelotti saavutti Mestareiden liigan mestaruuden AC Milanissa 2003 ja 2007. Real Madridissa hän on voittanut Mestareiden liigan 2014, 2022 ja 2024.

Dani Carvajal voitti Real Madridissa Mestareiden liigan jo kuudennen kerran.

Lue myös: KuPS jyrää kärjessä – HJK:n kriisi jatkuu

Kommentoi Facebookissa