Real Madrid mestari – brittifanien sikailu vaati kyynelkaasua

Real Madrid juhlii Mestareiden liigan pokaalia. (Kuva AOP)

Real Madrid voitti Liverpoolin Mestareiden liigan finaalissa maalein 1-0. Ottelun alku viivästyi Liverpoolin fanien huonon käytöksen takia.

JALKAPALLO Real Madrid on jalkapallon Mestareiden liigan voittaja vuosimallia 2022. Real Madrid kaatoi sunnuntaina Pariisin Stade de Francella pelatussa finaalissa Liverpoolin maalein 1-0.

Finaalin alku myöhästyi reilusti, kun englantilaiset fanit käyttäytyivät jälleen huonosti. Liverpoolin kannattajia oli hyppinyt turva-aitojen yli ilman lippuja ja samalla Stade de Francen sisäänkäynnit menivät tukkoon.

Ranskan poliisi joutui ottamaan kovat keinot käyttöön ja lopulta tilanne saatiin rauhoittumaan kyynelkaasun avulla ja finaali käyntiin.

Liverpool tuli finaaliin väkevästi ja loi heti alussa paikkoja. Muun muassa kenties viimeistä otteluaan Liverpoolissa pelannut Sadio Mane pääsi tekopaikkaan, mutta Real Madridin tähtimaalivahti Thibaut Courtois oli mies paikallaan.

Liverpool vei avausjakson laukaukset peräti 10-1, mutta jakson lopulla Liverpool sai ensimmäisen varoituksen tulevasta. Karim Benzema pääsi iskemään pallon jo reppuun, mutta osuma hylättiin paitsiona. Tilanne varmasti puhuttaa vielä, vaikka sinällään sääntökirjan mukaan tilanne katsottiin VAR-systeemistä ihan oikein.

Real Madrid on ollut tällä kaudella kumma joukkue Mestarien liigassa. Vaikka Los Blancos on välillä pelannut suorastaan surkeasti, löytää se jostain aina uuden vaihteen, kun sitä tarvitaan.

Niin kävi lauantaina myös Stade de Francella. Pelin 59. minuutilla alkoi tapahtua. Real Madrid hyökkäsi upeasti ja Federico Valverde keskitti maalin eteen, mistä Vinicius Junior pääsi laittamaan pallon upeasti verkkoon. Paitsio ei ollut nytkään kaukana, mutta tällä kertaa maali jäi voimaan.

Liverpoolille tarjoutui mahdollisuuksia niitata tasoitusosuma, mutta maalivahti Courtois oli ottelun suuri hahmo. Hän esitti lukuisia huipputorjuntoja.

Liverpool oli parhaimmillaan kiinni jopa neljässä pokaalissa tällä kaudella, mutta lopulta tuo unelma typistyi kahteen pokaaliin. Liverpool voitti tällä kaudella lopulta ”vain” liigacupin ja FA Cupin.

Real Madrid voitti Espanjan La Ligan, Supercopan sekä Mestarien liigan. Los Blancos on voittanut Mestarien liigan ja sitä edeltäneen Euroopan Cupin nyt jo hurjat 14 kertaa.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kansojen liiga käynnistyy kesäkuussa – Huuhkajat valittu

Kommentoi Facebookissa