Rengasvarkaita on nyt runsaasti liikkeellä – poliisi vinkkaa kuinka estät varkauksia ennakolta

Poliisilla on vuosittain tutkittavana tapauksia, joissa auto- tai rengasliikkeiden piha-alueilla sijaitsevista konteista tai varastoista on anastettu useita kymmeniä rengassarjoja.

Poliisilla on vuosittain tutkittavana tapauksia, joissa auto- tai rengasliikkeiden piha-alueilla sijaitsevista konteista tai varastoista on anastettu useita kymmeniä rengassarjoja. (Kuva Fotolia)

Rengasvarkauksien sesonkiaika on nyt käsillä, kun illat ovat pimeitä ja renkailla menekkiä.

RENGASVARKAAT Poliisi tiedottaa, että Vantaan Koivuhaassa murtauduttiin 26.–27.10.2017 välisenä aikana Toyota Airport -autoliikkeen pihalla sijaitsevaan konttiin lukitus rikkomalla. Kontista anastettiin 28 rengas- ja vanneyhdistelmää sekä pihalta kevytperävaunu, johon anastetut renkaat lastattiin ja kuljetettiin pois paikalta.

Anastetun omaisuuden arvo on noin 13 000 euroa. Poliisilla on käytössään tapahtumapaikalta taltioitua valvontakameran kuvaa ja tapaukseen liittyvä tutkinta on käynnissä.

Vantaan Kaivokselassa sijaitsevan First Rent A Car Finland Oy:n tiloista anastettiin 31.10.2017 puolestaan kuusi sarjaa talvirenkaita vanteineen. Anastetun omaisuuden arvo on noin 6 000–7 000 euroa. Myös tältä tapahtumapaikalta on saatu valvontakameran tallentamia kuvia ja poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

Rengasvarkauksien sesonkiaika on nyt käsillä. Itä-Uudenmaan poliisilla on vuosittain tutkittavana tapauksia, joissa auto- tai rengasliikkeiden piha-alueilla sijaitsevista konteista tai varastoista on anastettu useita kymmeniä rengassarjoja. Syntyneet rikosvahingot ovat mittavia, vuositasolla puhutaan kymmenistä tuhansista euroista.

Poliisi haluaa antaa muutaman vinkin, kuinka rengasvarkauksia voidaan ennalta estää yksinkertaisin keinoin. Erityisesti rengas- ja autoliikkeitä kehotetaankin varmistamaan, että valvonta piha-alueella on järjestetty kattavasti. Valvontakamera- ja hälytysjärjestelmän toimivuutta on myös syytä aika ajoin tarkistaa ja valvontakamerat tulee suunnata oikein. Lisäksi tulee huolehtia siitä, että piha-alue on riittävästi valaistu.

Renkaat tulee säilyttää lukitussa tilassa. Jos renkaita säilytetään erillisessä ulkorakennuksessa, tulee varmistaa, että tilan lukitus on kunnollinen ja tilaan pääsy on muutoinkin murtomiehen näkökulmasta katsottuna mahdollisimman hankalaa.

Rakennus tulisi valaista ulkovalolla. Liikkeeseen reagoiva valaisin on oiva keino saattaa omistaja tietoiseksi siitä, että tontilla liikkuu joku, mutta tehdä myös alueella luvattomasti liikkuvat tietoiseksi siitä, että aluetta valvotaan. Valaistulla pihalla on aina riskialttiimpaa toimia tunnistetuksi tulemisen pelossa. Myös hälytysjärjestelmästä varoittavat kyltit voivat karkottaa pitkäkyntiset pysymään etäällä toisten omaisuudesta.

Merkitse renkaiden vanteet yksilöivällä tunnisteella ja valokuvaa renkaat vanteineen. Kirjaa lisäksi ylös renkaiden merkki sekä renkaiden muut yleiset tiedot. Näin helpotat omaisuutesi tunnistamista ja takaisin saamista sekä vaikeutat sen edelleen myymistä.

Kommentoi Facebookissa