Retkeilijä eksyi tuntureille – helikopterista havaittiin vaaleanpunaista sateenvarjoa heiluttava nainen

Marjastuskausi lähestyy, joten Lapin poliisilaitos muistuttaa muutamasta tärkeästä asiasta. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen oli hyvässä kunnossa, mutta kovan sateen vuoksi kauttaaltaan kastunut.

ETSINTÄ Päiväretkelle Sodankylässä lähtenyt nainen eksyi Tankavaarassa poikettuaan retkeilyreitiltä. Lyhyen poikkeamisen jälkeen hän ei löytänyt takaisin polulle ja eksyi. Todettuaan eksymisensä nainen oli soittanut hälytyskeskukseen ja pyytänyt apua. Hälytyskeskus ohjasi tehtävän poliisille.

Tehtävän saatuaan Inarin poliisi käynnisti henkilön etsinnän maastosta. Etsinnöissä mukana olivat Inarin vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja Rajavartiolaitoksen helikopteri. Näkyvyys Tankavaaran alueella oli heikko.

Lopulta helikopterin miehistö havaitsi pilven raosta Jorpulipään huipulla vaaleanpunaisen väristä sateenvarjoa heiluttavan naisen. Rajavartiolaitoksen pintapelastaja kävi noutamassa naisen maastosta ja saattoi hänet poliisin ja Vapepan haltuun. Nainen oli hyvässä kunnossa, mutta kovan sateen vuoksi kauttaaltaan kastunut.

Marjastuskausi lähestyy, joten Lapin poliisilaitos muistuttaa, että maastossa liikkuessa olisi hyvä pitää mukanaan tulentekovälineitä. Myös reppu on hyvä ottaa mukaan, jotta puukko, eväät ja vesi kulkevat mukana. Marjat itsessään antavat jo energiaa, mutta muutamia hyviä eränkävijöiden oppeja olisi syytä kerrata ennen maastoon menemistä.

Muista lisäksi kertoa läheiselle, minne olet menossa ja koska on tarkoitus palata takaisin. Ota mahdollisuuksien mukaan myös kumppani matkaan.

Lue myös: Marjastuskausi näkyy metsään eksyneiden piikkinä – reppuun eväät, kaulaan pilli ja kännykkään virtaa

Kommentoi Facebookissa