Rikoskomisario haki valeviesteissä seuraa ja uhkaili oikeudella – sähköpostien oikea lähettäjä paljastui

Poliisi lähettää sähköpostia vain poliisi.fi-loppuisista sähköpostiosoitteista.

Poliisi lähettää sähköpostia vain poliisi.fi-loppuisista sähköpostiosoitteista. (Kuva Fotolia)

Kangasalalainen mies oli muokannut alkuperäistä viestiä petostarkoituksessa.

RIKOS Keskusrikospoliisilla on ollut tutkittavana rikoskokonaisuus, jossa yhden Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisarion nimissä oli lähetetty valheellisia sähköpostiviestejä.

Viesteissä oli muokattu rikoskomisarion alkuperäistä viestiä siten, että viestin lopussa oli joko seuranhakuilmoitus tai pankki- ja henkilötietojen pyyntö tai uhkaus oikeustoimista. Muokatut viestit olivat lähetetty rikoskomisarion nimissä epäillyn tekijän luomista luukku.com-loppuisista sähköpostiosoitteista.

Rikoskokonaisuudessa tekijäksi epäillään vuonna 1974 syntynyttä kangasalalaista miestä ja hän on ollut tutkinnan aikana vangittuna. Miehen epäillään syyllistyneen väärään ilmiantoon, virkavallan anastukseen, viiteen identiteettivarkauteen ja 12 petokseen. Esitutkinta on nyt valmistunut ja kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Keskusrikospoliisi muistuttaa, että poliisi lähettää sähköpostia vain poliisi.fi-loppuisista sähköpostiosoitteista, eikä koskaan kysy viestin vastaanottajan pankkitunnuksia, pin-koodeja tai salasanoja. Jos poliisiksi esittäytyneen henkilön tapaa kasvokkain, pitää hänen pystyä esittämään virkamerkki sitä kysyttäessä.

Epäilyttävistä tai huolta aiheuttavista tilanteista saa ja pitää ilmoittaa omaan poliisilaitokseen.

Kommentoi Facebookissa