Rikoskopla sai tuomion – postilaatikoista varastettiin kirjeitä ja laskuihin vaihdettiin tilinumero

Jokaisella parinkymmenen hengen rikoskoplan jäsenellä oli avustaja valtion piikkiin. (Kuvituskuva Fotolia)

Rikolliset varastivat ensin postilaatikon lukkopesän ja tekivät sen avulla avaimen.

RAHANPESU Parinkymmenen henkilön rikoskopla sai tuomion muun muassa rahanpesusta. Rikolliset varastivat postilaatikoista kirjeitä ja väärensivät niistä löytyneisiin laskuihin omat tilinumeronsa maksun saajan paikalle.

Asianomistajia jutussa oli lähes 90 – yrityksiä, julkisyhteisöjä kuten kaupunkeja sekä yksityishenkilöitä. Rikolliset onnistuivat huijaamaan uhreiltaan useimmiten joitain tuhansia euroja tapausta kohden.

Rikolliset varastivat postilaatikon lukkopesän ja tekivät sen avulla avaimen, joka sopi Pohjanmaan postilaatikoihin. Postilaatikoista varastettiin kirjeitä ja niistä löytyneisiin laskuihin vaihdettiin oma tai rikoskumppanin tilinumero. Rikoksen nimikkeenä oli rahanpesu, kun henkilö otti haltuunsa tällä tavalla tilille tullutta rahaa.

Tuomiot vaihtelivat parin kuukauden ehdollisesta vankeusrangaistuksesta lähes kahden vuoden ehdottomaan. Joillain oli takanaan sen verran rikosmenneisyyttä, että se katsottiin tuomiota alentavaksi tekijäksi.

Valtiolle käräjöinti tuli kalliiksi. Jokaisella vastaajalla oli avustaja valtion piikkiin, ja laskut olivat 3000-4000 euron luokkaa. Lisää laskua on tulossa, sillä tuomitut ilmoittivat valittavansa Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Lue myös: Pelikerhon toiminnasta kymppitonnien lasku – seinät ja lattiat oli sotkettu maalilla, sauna- ja saniteettitilat rikottu

Kommentoi Facebookissa