Robert Helenius haluaa iskeä itsensä taas huipulle

Robert Helenius rakentaa polkuaan jälleen nyrkkeilyn raskaan sarjan huipulle.

Jos Robert Helenius kohtaa seuraavaksi Derek Chisoran, se on britille vasta kakkosvaihtoehto. (Kuva AOP)

Vastassa nyrkkeilyn tähti-illassa on kymmenen vuotta vanhempi argentiinalainen.

NYRKKEILY Raskaan sarjan suomalainen nyrkkeilytähti Robert Helenius kohtaa joulukuussa argentiinalaisen Gonzalo Basilen Hartwall Arenan All In Fight Night -illassa.

Basile sanoo lähtevänsä otteluun tyrmäysvoitto mielessään.

– Olen sen verran kokenut ottelija, etten lennä maapallon toiselle puolen vain turistiksi! Tiedän, mitä minun pitää tehdä kehässä voittaakseni, ja sen yleisö tulee myös näkemään: kunnon ottelun, puhisee Basile Urheiluviikon artikkelissa.

Robert Helenius on 32-vuotias ja Basile kymmenen vuotta vanhempi. Argentiinalainen on voittanut noin puolet otteluistaan tyrmäyksellä, mutta myös hävinnyt. Todellisia huippuja hän ei ole kohdannut ja Boxrecin ranking-listalla mies majailee tällä hetkellä sijalla 81, kun Heleniuksen sijoitus on 35.

Ottelun ennakkosuosikki on selvästi Helenius, joka hakee uutta ponnahduslautaa loukkaantumisten ja talliriitojen takia menettämiinsä titteliotteluihin.

– Basile on iso tatuoitu, todella kokenut kaveri. Hän on kovalyöntinen, nopeakätinen ja ottelusta tulee kova. Pitää valmistautua kaikkeen, ja kehässä on oltava varuillaan, Helenius kommentoi Yleisradiolle.

Samana iltana Hartwall Arenan kehään Heleniuksen lisäksi nousevat 17.12.2016 vuorotellen kaikki Suomen nyrkkeilyn tämän hetken ykkösnimet: Edis Tatli, Eva Wahlström sekä Niklas Räsänen.

Kommentoi Facebookissa