Rock kukisti balladit Euroviisuissa – Suomen edustaja Blind Channel nousi yleisöäänillä kuudenneksi

Måneskinin solisti Damiano David juhlii rennosti Euroviisuvoiton ratkettua.

Måneskinin solisti Damiano David juhlii rennosti Euroviisuvoiton ratkettua. (Kuva AOP)

Tapahtumaan päästettiin 3500 katsojaa, joilta edellytettiin negatiivista koronatestitulosta.

EUROVIISUT Viime vuonna Euroviisujen finaali jouduttiin perumaan, mutta tänä vuonna laulukilpailu onnistuttiin järjestämään erikoisjärjestelyiden avulla Rotterdamin Ahoy-areenalla Alankomaissa. Nyt 65. kertaa järjestettyyn tapahtumaan päästettiin 3500 katsojaa, joilta edellytettiin negatiivista koronatestitulosta.

Ammattilaisraadin ja yleisöäänien jälkeen voittajamaaksi nousi 524 pisteellä Italia, jota edusti rockyhtye Måneskin kappaleella Zitti E Buon. Myös kisan toinen rockhenkinen kappale, Suomen Blind Channelin esittämä Dark Side, kohensi sijoitustaan yleisöäänillä.

Suomi sai ammattilaisraadeilta 83 pistettä, mutta yleisöltä peräti 218. Lopullinen sijoitus 301 pisteellä oli kuudes ja se on maamme toiseksi paras tulos osallistujamäärään suhteutettuna. Osallistujamaita oli nyt mukana kaikkiaan 39. Suomen ainoan viisuvoittajan Lordin voittovuosi oli 2006.

Finaalissa kuultiin 26 esitystä ja toiseksi sijoittui Ranska Barbara Pravin esittämällä Edith Piaf -tyylisellä ranskankielisellä kappaleella, joka kokosi 499 pisteellä. Sveitsin ranskankielinen kappale, kolmanneksi tullut asiantuntijaraatien suosikkina ollut Gjon´s Tearsin balladi Tout L´Univers sai 432 pistettä. Myös Suomen viisihenkinen ammattilaisraati antoi kappaleelle täydet 12 pistettä.

Euroviisujen viimeiseksi jäi Englanti, menestyksekäs viisumaa sai tällä kerralla nolla pistettä sekä ammattilaisraadilta että yleisöltä.

Lue myös: Euroviisuyllätys runoilija Heli Laaksoselta – näin kulkee Suomen viisufinalisti ”Pimiämmäl pual”

Kommentoi Facebookissa