Roope Hintzillä NHL:ssä hurja joulukuu

Roope Hintz on edustanut koko NHL-uransa ajan Dallas Starsia. (Kuva AOP)

Roope Hintz on tykittänyt Dallas Starsille joulukuussa jo kymmenen maalia. Antti Raanta torjui Carolina Hurricanesille tiistaina kauden ensimmäisen nollapelinsä.

JÄÄKIEKKO Dallas Starsin Roope Hintz on NHL:n yksi tämän hetken kuumimmista hyökkääjistä. Hän on kerännyt joulukuussa hurjan pistesaldon.

Tiistaina Hintz viimeisteli kaksi maalia, kun Dallas voitti Nashville Predatorsin maalein 3-2. Toisen erän alussa Hintz ohjasi ylivoimalla Jason Robertsonin laukauksen verkon perukoille. Miro Heiskanen merkittiin maalin kakkossyöttäjäksi. Toisen maalinsa Hintz teki 53 sekuntia ennen pelin loppua.

Hintz on tehnyt joulukuussa jo kymmenen maalia. Niistä viisi on syntynyt kolmessa viimeisessä ottelussa.

Roope Hintz pelaa uransa parasta kauttaan. Hänellä on 35 ottelusta tilillään pistesaldo 18+22=40.

Dallasilla kulkee vahvasti. Seura on NHL:n läntisessä konferenssissa toisena pisteen kärjessä olevaa Vegas Golden Knightsia perässä.

Hintzin ohella suomalaisista loisti tiistaina Carolina Hurricansin maalivahti Antti Raanta. Hän torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun jo yhdeksännen perättäisen voittonsa saavuttanut Carolina kukisti Chicago Blackhawksin 3-0.

Edellisen nollapelinsä Raanta oli torjunut viime maaliskuussa. Silloin hän nollasi tulevan mestarin Colorado Avalanchen.

– Tällä kaudella on ollut muutamia pelejä, joissa on tuntunut, etten ole pystynyt ottamaan niitä merkittävimpiä torjuntoja. Liian monessa maalissa olen ajatellut, että ”voi ei, miksi kävi näin?”, Raanta totesi seuransa verkkosivuilla.

Raanta myöntääkin miettineensä takaiskuja liikaakin.

– On elettävä hetkessä. Tulisi olla huolissaan siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi, eikä siitä, mitä tapahtuu kahden tai viiden minuutin kuluttua, Raanta painottaa.

Carolina Hurricanes on NHL:än itäisessä konferenssissa toisena. Eroa koko sarjan kärjessä olevaan Boston Bruinsiin on viisi pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat löysi ryhtiä – Slovakia kumoon MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa