Ruisrock on suomalaisen aikuisväestön suosikkitapahtuma – eläkeläiset taipuvat tangon tahtiin

Ruisrockin suosio yltää nuorimmasta ikäluokasta keski-ikäisiin asti.

Ruisrockin suosio yltää nuorimmasta ikäluokasta keski-ikäisiin asti. (Kuva Janita Autio)

Suomalaisten kiinnostusta kulttuurikohteisiin tutkittiin, suurimmasta noususta vastasi metallimusiikin festivaali Tuska.

TAPAHTUMAT Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut kolmattatoista kertaa suomalaisten kiinnostusta kulttuurikohteisiin. Kestosuosikit ovat sijoittuneet tutkimuksessa kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumien kärkeen jokaisena vuonna 2010-luvulla.

Ruisrock ja Pori Jazz ovat suomalaisen 18 vuotta täyttäneen aikuisväestön keskuudessa kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat, seuraavina tulevat Emma Gaala, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä Provinssirock.

Ikäryhmässä 18–29-vuotiaat mukaan suosikkilistalle kipuavat myös Flow Festival, Weekend Festival sekä Blockfest. Suurimmasta noususta vastasi 20-vuotista taivaltaan juhlinut Tuska Festival, joka on kohonnut 30–44-vuotiaiden keskuudessa kiinnostavimmaksi kulttuuritapahtumaksi. Perinteiset rockfestivaalit pitävät tässä ikäluokassa pintansa, sillä Tuskan jälkeen seuraaviksi sijoittuvat Provinssi, viime vuoden ykkönen Ruisrock ja Ilosaarirock.

Kotkan Meripäivät nousi puolestaan kiinnostavimmaksi tapahtumaksi ikäryhmässä 45–59-vuotiaat. Yli 60-vuotiaiden keskuudessa suosituimmat ovat Tangomarkkinat, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Pori Jazz. Kyseiset tapahtumat kiinnostavat jopa neljäsosaa vanhimman ikäluokan vastaajista.

Vuosittaisessa kulttuuria, urheilua ja vaikuttajia käsittelevässä tutkimuksessa haastateltiin 2 114 täysi-ikäistä suomalaista 12.2.–27.2.2018 välisenä aikana. Tutkimus toteutettiin Survey Sampling International -nettipaneelin kautta ja otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta. Tietokannassa on yli 1 000 kohdetta.

Kommentoi Facebookissa