Ruohonleikkuri kaatui, työntekijä kuoli – seurakunnalle syyte kuolemantuottamuksesta

Päältäajettava ruohonleikkuri kaatui Ikaalisten hautausmaalla syyskuussa 2018. Työntekijä jäi koneen alle ja menetti henkensä.

Päältäajettava ruohonleikkuri kaatui Ikaalisten hautausmaalla syyskuussa 2018. Työntekijä jäi koneen alle ja menetti henkensä. (Kuvituskuva AOP)

Työntekijän kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Ikaalisten hautausmaalla syyskuussa 2018.

KUOLEMANTUOTTAMUS Ikaalisten seurakunta ja kaksi sen työntekijää on asetettu syytteeseen muun muassa kuolemantuottamuksesta. Juttu on esillä Pirkanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Syytteeseen johtanut onnettomuus sattui syyskuussa 2018. Ikaalisten seurakunnan työntekijä työskenteli hautausmaalla päältäajettavalla ruohonleikkurilla. Laitteen perässä oli peräkärry, jonka lastina oli multaa ja työkaluja.

Leikkuria kuljettanut työntekijä ilmeisesti väisti jyrkässä rinteessä kantoja ja juurakoita.  Leikkuri kaatui ja lähti vierimään alas rinnettä. Työntekijä jäi koneen alle puristuksiin ja menetti henkensä. Onnettomuudessa menehtyi seurakunnan 61-vuotias kausityöntekijä.

Syyttäjä Antti Virtasen mukaan seurakunta ja sen kaksi työntekijää eivät ole riittävästi huomioineet normien edellyttämiä velvoitteita. Syyttäjän mukaan seurakunnan taholta laiminlyöntejä tapahtui muun muassa vaarojen tunnistamisessa, työhön perehdyttämisessä ja ohjeistamisessa.

Vastaajille luettiin syytteet työturvallisuusrikoksesta, tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjä vaatii kahdelle seurakunnan työntekijälle ankaraa sakkorangaistusta.

Lue myös: Nelivuotias poika putosi lavalta maahan – jäi isovanhemman ajaman kääntyvän traktorin yliajamaksi

Kommentoi Facebookissa