Toyota vahvisti uudet rallikuskinsa – Jari-Matti Latvala sai lähteä!

Jari-Matti Latvalan kausi 2019 eteni tuskaisissa merkeissä. (Kuva AOP)

Jari-Matti Latvalan kausi 2019 eteni tuskaisissa merkeissä. (Kuva AOP)

Toyotan kuljettajat rallin MM-sarjassa ovat kaudella 2020 Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

RALLI Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyota vahvisti keskiviikkona ensi kauden kuljettajakolmikkonsa. Tallissa kilpailevat Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.

Samalla varmistui, ettei Jari-Matti Latvala tule jatkamaan Toyotalla. Päättyneellä kaudella pahasti epäonnistuneen Latvalan jatko rallin MM-sarjassa on erittäin epävarmaa.

Myöskään Kris Meeke ei saanut Toyotalta jatkoa. Meeken tulevaisuudesta ei ole tietoa.

Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier, 35, hankittiin Toyotalle, kun talli tarvitsi hallitsevalle maailmanmestarille Ott Tänakille korvaajan. Tänak päätti vaihtaa Toyotan Hyundaihin saatuaan sieltä paremman tarjouksen.

Ogier sai sanottua itsensä irti Citroenilta. Vaikutus oli dramaattinen, kun viime viikolla Citroen ilmoitti lopettavansa tehdastallitoimintansa kokonaan.

Evans, 30, on kilpaillut rallin MM-sarjassa päätoimisesti seitsemän vuoden ajan Fordin kalustolla M-Sportin palveluksessa. Ainoan osakilpailuvoittonsa hän on saavuttanut 2017 kotikonnuillaan Walesin rallissa.

Rovanperä, 19, on ralliautoilun merkittävin lupaus. Hän aloittaa 2020 ensimmäisen kautensa WRC:n pääluokassa.

– Olen tuntenut Kallen siitä saakka, kun hän oli hyvin nuori ja on ollut selvää, että hänessä on jotain erityistä. Hänellä on yhä paljon opittavaa, mutta olen varma, että hän on valmis ottamaan tarvittavan askeleen nyt, kommentoi tallipomo Tommi Mäkinen Toyotan tiedotteessa.

Toyota aloittaa kilpailemisen uudella kokoonpanolla tammikuun lopulla. Silloin ajetaan kauden perinteikäs avauskilpailu Monte Carlo -ralli.

Rovanperä on toistaiseksi ainoa suomalaisajaja, jolla on sopimus ensi kaudeksi. Esapekka Lappi jäi Citroenin vetäytymisen myötä tyhjän päälle. M-Sport ei puolestaan ole vielä vahvistanut, jatkaako Teemu Suninen tallissa ensi kaudella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rallin MM-sarjassa kuohuu – Ott Tänakin leiristä täyslaidallinen suomalaisten niskoille!

Kommentoi Facebookissa