Suunnitelmissa autonvuokraus loman ajaksi? Näillä vinkeillä säästät selvää rahaa!

Vertaile sivustoja ja niiden tarjontaa keskenään ennen varaamista, mikäli haluat nipistää hinnasta pois mahdollisimman monta euroa.

Vertaile sivustoja ja niiden tarjontaa keskenään ennen varaamista, mikäli haluat nipistää hinnasta pois mahdollisimman monta euroa. (Kuva Pixabay)

Autonvuokraus on helppoa ja kaiken voi hoitaa näppärästi vaikka jo kotoa käsin ennen matkalle lähtemistä.

AUTONVUOKRAUS Yhä useammat rohkaistuvat vuokraamaan auton lomamatkansa ajaksi. Vaikka pakettimatkat ovat yhä suosittuja, on omatoimimatkailun osuus kasvanut vuosien varrella merkittävästi.

Mikään ei ole tehokkaampi ja upeampi tapa tutustua matkakohteeseen kuin autoillen vapaasti syrjäisiä teitä ja läpi pikkukaupunkien, joita matkaoppaista ei löydy ja jotka saattavat silti tarjoilla todellisia yllätyksiä.

Autonvuokraus on helppoa ja kaiken voi hoitaa näppärästi vaikka jo kotoa käsin ennen matkalle lähtemistä. Hinnoissa on kuitenkin merkittäviä eroja, joten jos haluat välttyä turhilta laskuilta ja säästää rahaa muihin mukaviin asioihin lomalla, voit tietynlaisella toiminnalla vaikuttaa tähän. Tässä artikkelissa jaamme muutamia hyödyllisiä vinkkejä autonvuokraukseen liittyen.

Mikäli olet ensimmäistä kertaa vuokraamassa autoa lomasi ajaksi, kannattaa näistä vinkeistä ottaa ehdottomasti koppi!

Vertaile useampia autonvuokraussivustoja

Netistä löytyy lukemattomia sivustoja autonvuokraukseen liittyen. Osa niistä on autovuokraamojen omia sivustoja ja osa puolestaan autovuokraamoiden hintoja vertailevia sivustoja, kuten https://www.halpavuokraauto.fi/, joka tarjoaa autoja 30 000 eri kohteessa.

Eri sivustojen hintoja vertaillessa voi nopeasti huomata, että hinnoissa on merkittäviä eroja, vaikka kyseessä olisikin sama autovuokraamo ja jokin tietty automalli tismalleen samoilla päivämäärillä. Vertaile siis sivustoja ja niiden tarjontaa keskenään ennen varaamista, mikäli haluat nipistää hinnasta pois mahdollisimman monta euroa.

Selvitä tarkkaan kaikki kulut

Tietyissä tapauksissa vuokrattavalle autolle esitettävä hinta ei ole lopullinen kokonaishinta. Autonvuokraus voi siksi ensikertalaisesta tuntua hieman hämmentävältä, mutta loppujen lopuksi ei vaadita muuta kuin tarkkaavaisuutta.

Etenkin kaikkein mehukkaimpien tarjousten kohdalla on syytä olla tarkkana. Sisältääkö hinta todella kaikki kulut, vai jääkö asiakkaan maksettavaksi nouto- tai toimituskuluja tai muita yllätyskuluja? Täytyykö autoa vuokratessa jättää vuokraamoon takuumaksu pantiksi ja mikä sen suuruus on?

Tarkkuus on kaiken a ja o, sillä autoa vuokratessa lopullinen hinta voi muuttua, kuten http://www.yle.fi/uutiset/3-10850594 kertoo.

Sisältääkö hinta todella kaikki kulut, vai jääkö asiakkaan maksettavaksi nouto- tai toimituskuluja tai muita yllätyskuluja?
Sisältääkö hinta todella kaikki kulut, vai jääkö asiakkaan maksettavaksi nouto- tai toimituskuluja tai muita yllätyskuluja? (Kuva Pexels)

Lentokenttien hinnat saattavat yllättää

Yleinen vaikutelma on se, että netistä löytää parhaat hinnat vuokra-autoille lomamatkaa varten. Mikäli päätös auton vuokraamisesta on muovautunut vasta matkan alettua tai netistä ei jostain muusta syystä ole ehtinyt varata itselleen vuokra-autoa, ei se välttämättä ole maailmanloppu.

Lentokentät saattavat tietyissä tilanteissa tarjota yllättävän kilpailukykyisiä hintoja. Jokainen on nähnyt lentokentillä vieri vieressä useamman autovuokraamon ständejä, joista voi vuokrata itselleen auton siinä missä netinkin kautta. Koska kilpailu on kovaa myös lentokentillä, voi näitä keskenään vertailemalla ja kilpailuttamalla löytää erinomaisia hintoja.

Jos kuitenkin haluaa olla varma siitä, että itselle löytyy juuri toivotunlainen vuokra-auto, ei varaamista paikan päällä välttämättä suositella.

Pyri etsimään muutos- ja peruutuskelpoinen tarjous

Lomalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja samaa voi sanoa myös matkaa edeltävästä ajasta. Toisinaan käy niin, että koko matka peruuntuu ja joskus autonvuokrausaikeet on pakko torpata jostain muusta syystä.

Silloin on tärkeää, että ennalta sovittu autonvuokraus on mahdollista perua tai että sitä voi muuttaa. Kun sovit auton vuokraamisesta, tarkista, että vuokraehdot mahdollistavat myös peruutukset joko maksutta tai pienestä maksusta paikanpäällä tai etänä.

Esimerkiksi http://www.hertz.fi-vuokraamon sivuilla omaa varausta voi tarkastella, muuttaa ja jopa perua varausnumeron ja sukunimen avulla. Sivustolta voi myös hakea eri toimipisteiden vuokrausehdot.

Nuoremmat, usein alle 23-vuotiaat kuljettajat sekä iäkkäämmät, tavallisesti yli 70-vuotiaat kuljettajat ovat autovuokraamon silmissä riskialttiimpia.
Nuoremmat, usein alle 23-vuotiaat kuljettajat sekä iäkkäämmät, tavallisesti yli 70-vuotiaat kuljettajat ovat autovuokraamon silmissä riskialttiimpia. (Kuva Unsplash)

Kuljettajien määrä ja ikä vaikuttavat hintaan

Auton vuokraamisen perusperiaatteet  tulevat selville useimmille vasta siinä vaiheessa kun autoa on vuokraamassa. Harva tulee esimerkiksi ajatelleeksi, että vuokra-auton hintaan vaikuttaa päivämäärien lisäksi myös se, kuinka monen kuljettajan autoa on määrä ajaa ja minkä ikäisiä kuljettajat ovat.

Edullisinta on vuokrata auto vain yhden kuljettajan käyttöön. Tavallisesti jokainen lisäkuljettaja maksaa ylimääräistä, mutta joskus törmää myös hintoihin, jotka sisältävät kakkoskuljettajan.

Toinen hintaan vaikuttava tekijä on kuljettajan ikä. Nuoremmat, usein alle 23-vuotiaat kuljettajat sekä iäkkäämmät,  tavallisesti yli 70-vuotiaat kuljettajat ovat autovuokraamon silmissä riskialttiimpia, jolloin heistä veloitetaan hieman enemmän. Jos haluat lukea lisää periaatteista ja vakuutuksista, kannattaa silloin kurkata http://www.autoliitto.fi/auton-vuokraus-sivuille.

Jokaiselle matkailijalle tärkeintä on varmasti se, että lomasta tulee kaikin puolin onnistunut. Jos se vaatii useamman kuljettajan rekisteröimisen ajoneuvolle, ei silloin pidä tuijottaa sokeasti hintaa. Autonvuokraus on mitä mainioin keino tutustua lomakohteeseen perusteellisesti ja liikkuen sinne, minne nenä tai navigaattori osoittaa!

Kommentoi Facebookissa