Ruotsalainen meripelastushelikopteri oli partiolennolla – nouti miehen jäältä Suomen puolelta

Jäihin pudonnut henkilö kuljetettiin jäältä ruotsalaisella meripelastushelikopterilla Vaasaan.

Jäihin pudonnut henkilö kuljetettiin jäältä ruotsalaisella meripelastushelikopterilla Vaasaan. (Kuvituskuva Sjöfartsverket)

Korsnäsissä verkkoja kokemaan lähtenyt ja kadoksissa ollut mies löydettiin tajuttomana avannosta.

ONNETTOMUUS Mieshenkilö oli lähtenyt sunnuntaina aamulla mopolla verkoille Korsnäsin Harvungön itäpuolella. Miehen tuttavat soittivat hätäkeskukseen, kun hän ei ollut palannut iltapäivällä.

Mopon jäljet johtivat jäälle Hålgrundista, josta Kaskisten ja pelastuslaitoksen partiot lähtivät seuraamaan jälkeä, joka päättyi reikään jäässä. Kelluntahaalareilla varustautunut mies oli sotkeutunut verkkoihin, kellui tajuttomana ja oli hypotermiassa.

Ruotsalainen meripelastushelikopteri oli partiolennolla merenkurkussa noin 70 kilometrin päässä tapahtumapaikasta, joten se pyydettiin liittymään tehtävään. Henkilö saatiin nostettua jäälle, josta hänet kuljetettiin ruotsalaisella meripelastushelikopterilla Vaasaan.

Tehtävään oli hälytetty lisäksi Kaskisten ja Vallgrundin merivartioasemien partiot ja meripelastushelikopteri Turusta sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä hätäkeskuksen toimesta.

  • Edit 12.00: Poliisi ilmoitti, että miehen henkeä ei valitettavasti pystytty pelastamaan Vaasan keskussairaalassa.

Kommentoi Facebookissa