Ruotsalaishiihtäjät keskittymässä maailmancupin sijaan Lahden MM-kisoihin

Tour de Skin sijaan ruotsalaiset keskittyvät harjoitteluun. (Kuva Fotolia)

Tour de Skin palkintorahat eivät houkuttele kaikkia.

HIIHTO Ruotsin yleisradion urheilutoimitus ja uutistoimisto TT kysyivät läntisen naapurimaamme maajoukkuehiihtäjiltä tulevan kauden suunnitelmista. Vastauksien perusteella näyttää siltä, että moni on keskittymässä ennemmin MM-kisoihin kuin maailmancupiin.

Erityisesti vuodenvaihteen tienoilla järjestettävä Tour de Ski hiertää vastaajia. Esimerkiksi Stina Nilsson kertoi Radiosportenille kuinka hän asettaa harjoittelun Lahden mitalitaistoa varten etusijalle, verrattuna viikon mittaiseen, kuluttavaan maailmancupin tapahtumaan.

Charlotte Kalla kertoi jo heinäkuussa jättävänsä Tour de Skin väliin treenaamisen vuoksi. Samoilla linjoilla ovat näillä näkymin myös Johan Olsson sekä Ida Ingemarsdotter. Sen sijaan Maria Rydqvist, Marcus Hellner ja Calle Halfvarsson suhtautuvat kyselyn mukaan Tour de Skihin huomattavasti positiivisemmin.

Lahti isännöi hiihdon MM-kilpailuja kuudentoista vuoden tauon jälkeen 22.2.-5.3.2017. Kisoihin ollaan panostamassa jo senkin takia, että tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa.

Kommentoi Facebookissa