Ruotsi pehmitti tehottomat Leijonat – ”Jos oltaisiin laitettu vain paikoista sisään”

Ruotsi oli Tampereen MM-kisoissa Leijonia parempi voittolaukauskisan jälkeen 2-1. (Kuva Jääkiekkoliitto).

Leijonat tuhlasi valtavan määrän tekopaikkoja ja hävisi jääkiekon MM-kisaottelun Ruotsille voittolaukauskisan jälkeen lukemin 1-2.

JÄÄKIEKKO Leijonat piti Ruotsia maanantaina MM-kisaottelussa kovilla, mutta hävisi voittolaukauskisan jälkeen lukemin 1-2. Suomi tuhlasi ottelussa valtavan määrän maalipaikkoja.

Suomella oli viidellä viittä vastaan pelatessa parempi joukkue, mutta yhdellä tehdyllä maalilla on todella vaikea voittaa pelejä.

– Jos oltaisiin laitettu vain paikoista sisään, niin peli olisi varmasti ollut aika erilainen. Se vapauttaa sitten sitä tunnetta, kun saadaan paikoista sisään. Siihen tarvitaan pieni petraus, Leijonien NHL-mies Joel Armia kommentoi.

Mistä se tehottomuus sitten johtuu?

– En mä oikein osaa sanoa, Armia kuittasi lyhyesti.

Joku lääke tehottomuuteen pitäisi kuitenkin löytää.

– Varmaan pitää olla vain terävämpi sitten, kun se paikka tulee. Kaikki on omissa käsissä, Armia totesi.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam myönsi Suomen paremmuuden. Jääkiekossa maalit kuitenkin yhä ratkaisevat, eivätkä viivelähdöt tai kiekonhallinta.

– Suomi oli suuren osan pelistä parempi joukkue kentällä. He karvasivat hyvin ja viettivät enemmän aikaa hyökkäysalueella kuin me. Puolustimme maalinedustaa kuitenkin todella hyvin ja annoimme heille tuskin ollenkaan ylivoimahyökkäyksiä. Puolustuspelistämme tykkäsin, mutta toivottavasti saamme enemmän hyökkäyspeliä aikaiseksi tulevissa otteluissa, Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam sanoi ottelun jälkeen Sport Contentille.

Ruotsi sai Hallamin mukaan itseluottamusta Suomen kaatamisesta.

– Kun selvitä tällaisesta ottelusta, niin se antaa sinulle itseluottamusta. Tiedämme, että meillä on taitava joukkue, joten meidän pitää pelata vain omaa peliämme, hän analysoi.

Ottelussa nähtiin myös hieno onnistuminen. Suomen ainoan maalin teki kaksinkertainen maailmanmestari Juho Lammikko. Hän teki uransa ensimmäisen MM-kisamaalinsa, vaikka oli siis voittamassa maailmanmestaruutta 2019 ja 2022.

Leijonat kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona Ranskan. Suunnitelma tuohon otteluun on selvä.

– Lähdetään pelaamaan siihen taas turnauksen paras peli ja voitetaan se peli, Armia suunnitteli.

Haastattelut Ville Hirvonen, Tampere

Lue myös: Yhdysvallat puhtaalla pelillä Tampereella – vahva usko MM-kultaan

Kommentoi Facebookissa