Sääprofeetta ennustaa lomasään juhannuksesta syksyyn – ”Aurinkoa, lämpöä ja jopa hellettä on luvassa”

Unto Riihiluoma on saavuttanut kansansääennustajien SM-kisoissa niin voittoja kuin lukuisia muitakin palkintosijoja.

Unto Riihiluoma on saavuttanut kansansääennustajien SM-kisoissa niin voittoja kuin lukuisia muitakin palkintosijoja. (Kuva Anne Anttila)

Unto Riihiluoman mukaan kesällä koetaan myös muutamia kovan luokan ukkosmyrskyjä.

SÄÄPROFEETTA Sää näyttelee nyt parhaimpia puoliaan ja jos lomat sattuvat heinäkuulle, niin silloin ei ainakaan sukat kiristä. Aurinkoa, lämpöä ja jopa hellettä on luvassa, sääprofeetta Unto Riihiluoma ennustaa.

Isojoen sääprofeetta ennustaa myös juhannuksen olevan sään suhteen kaikin puolin suotuisan.

– Juhannusviikolla lämpenee ja nättiä keliä riittää läpi juhannuksen. Aattona voi nauttia grilliherkuista varsin lempeässä säässä ja samoissa lämpötiloissa mennään myös juhannuspäivänä. Ihan hellelukemiin ei päästä, mutta tällä kertaa keskikesän juhlaa voi viettää sandaaleissa ja rohkeimmat jopa ilman paitaa.

Kokenut sääprofeetta neuvoo juhlijoita varautumaan kuitenkin kutsumattomiin vieraisiin eli sääskiin.

– Niitä riittää nyt poikkeuksellisen paljon, joten juhannusjuomien lisäksi neuvoisin pakkaamaan mukaan myös tarpeellisen määrän hyttyskarkotetta.

Sääprofeetta Unto Riihiluoman mukaan kesästä on tulossa poikkeuksellisen kaunis. – Lämpöä riittää ja sadettakin tulee sopivasti. Vain tuulet ovat tämänkin kesän kiusanhenki.
Sääprofeetta Unto Riihiluoman mukaan kesästä on tulossa poikkeuksellisen kaunis. – Lämpöä riittää ja sadettakin tulee sopivasti. Vain tuulet ovat tämänkin kesän kiusanhenki. (Kuva Anne Anttila)

Aurinkoa ja mukavia lämpöasteita riittää myös tuleville viikoille, joskin väliin mahtuu ukkoskuuroja, joista osa voi olla Riihiluoman mukaan jopa rankkoja.

– Vaikka heinäkuu hellii lomalaista ainakin lämpötilojen puolesta, niin ukkosen mukana tulevat sadekuurot eivät ole mitään pientä ripistelyä. Kun sataa, niin sitten sataa kunnolla. Myös itse ukkoset ovat sieltä kovimmasta päästä.

Vuorovetoinen lämpö-sade-lämpö lupaa Riihiluoman mukaan hyvää kasvukautta niin pelloille kuin puutarhoillekin.

– Tietenkin, jos sademäärä pysyy kohtuullisena eikä aiheuta pahoja tulvia. Mutta, marjasadosta on tulossa hyvä, poikkeuksena hillat, joiden osalta sato jää heikoksi. Lempeä lämpö ja riittävä kosteus ennakoi hyvää myös tämänkertaiselle viljasadolle.

Mutta eivät kauniit lomasäät lopu Riihiluoman mukaan kuitenkin heinäkuuhun.

– Mukavaa keliä riittää myös elokuu-syyskuulle. Syksystä tulee kaunis, pitkä ja vuodenaikaan nähden myös lämmin. Ainoa miinus kesän säälle ovat äkäiset hyttyset ja yllättäen päälle nousevat ukkosmyrskyt. Niinpä veneilijöiden kannattaa olla nyt entistä tarkempia, sillä sään vaihtuvuus on nyt todella nopeatempoista.

Lue myös: Sääprofeetta lupaa tulevan kesän olevan vuosikymmenen parhaimpia – ”Nättiä keliä riittää läpi kesän”

Kommentoi Facebookissa