Sähköautoilua ilman ajokorttia – nyt jokaisella on iästä riippumatta siihen mahdollisuus

Polkupyörästä GoMoton erottaa se, että siinä on sähkömoottori, neljä pyörää ja suojakuori.

Polkupyörästä GoMoton erottaa se, että siinä on sähkömoottori, neljä pyörää ja suojakuori. (Kuva Skand)

Suomen laki sallii tämän turvallisen liikkumismuodon kaikille.

YRITYSVIESTINTÄ Skand on tuomassa tänä keväänä markkinoille mullistavan uutuuden, GoMoto-sähköauton, jolla ajamiseen ei kukaan tarvitse ajokorttia. Tämä on mahdollista vuoden 2016 alusta voimaan astuneen lakimuutoksen ansiosta.

Tuolloin säädettiin, että tietyt kriteerit täyttävällä kevyellä sähköajoneuvolla saa ajaa ilman minkäänlaista ajokorttia tai rekisteröintiä. GoMoto täyttää nuo kriteerit mittojensa ja moottoritehonsa puolesta.

Skand GoMoto -sähköauton leveys on 80 cm, huippunopeus 25 km/h ja moottorin teho 1000 wattia. Nelipyöräinen GoMoto on suunniteltu ensisijaisesti päällystämättömille teille, jolloin siinä saa olla normaali istuin. Trafin mukaan näillä kriteereillä GoMoton kuljettaja katsotaan polkupyöräilijäksi. Trafin johtava asiantuntija Reijo Jälkö vahvistaa tämän Trafin sivuilla käydyssä keskustelussa.

GoMotolla voi siis käytännössä ajaa kaikkialla missä saa pyöräilläkin. Polkupyörästä GoMoton erottaa se, että siinä on sähkömoottori, neljä pyörää ja suojakuori. Ne tekevätkin ajamisesta turvallisempaa tavalliseen pyöräilyyn verrattuna. GoMoto on vakaa käsitellä säästä riippumatta, lisäksi keulan muotoilu on pyöreä ja katemateriaalit joustavia.

Ajaminen täysjousitetulla GoMotolla on helppoa – kaasukahvasta käännetään ja jarrukahvoilla jarrutetaan, aivan kuten skootteriakin ajettaessa. Hallinta on täsmällistä ja helposti omaksuttavaa, ajomukavuus varma.

Laki ei aseta kuljettajalle ikärajaa, mutta Skandin suosittelema ikäraja on 12 vuotta. Kuljettajan istuimen takana on pieni tavaratila tai paikka alle 12-vuotiaalle lapselle. GoMotoon on saatavilla lämmityslaite ja talvirenkaat, joiden ansiosta se soveltuu mainiosti ympärivuotiseen käyttöön. Kypärän käyttämistä suositellaan, kuten pyöräillessäkin.

Akkujen lataaminen onnistuu kätevästi kotipistorasiasta. Yhdellä latauksella pääsee 25–100 kilometriä ajotavasta ja malliversiosta riippuen, GoMotolla onnistuu näin pidemmätkin matkat. Lataushinnaksi tulee 20–40 senttiä. GoMoton käyttäminen on siksi myös hyvin edullista, erityisesti kun polttoainetta ei kulu lainkaan.

Yritysviestintä ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan yrityksen tuottamaa sisältöä.

Kommentoi Facebookissa