SaiPa syvällä kurimuksessa – Pekka Virta puhui rutiinin tasosta

Pekka Virta toimi SaiPan päävalmentajana 2021-2022. (Kuva Liiga)

Pekka Virran valmentama SaiPa kyntää SM-liigassa syvällä. SaiPa koki lauantaina jo viidennen perättäisen tappionsa.

JÄÄKIEKKO Tappara otti lauantaina 3-1-voiton SaiPasta SM-liigassa. Samalla Tappara katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja lisäsi sarjajumbo SaiPan kurimusta.

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta oli ottelun jälkeen sitä mieltä, että eiliset ottelut näkyivät tänään jäällä. Palautuminen ei ollut ihanteellista.

– Tällaisina päivinä kuin ei olla ihan raikkaimmillaan, niin puhutaan niin sanotusti rutiinin tasosta, jos jollain sellainen on. Tietenkin Suomen mestarilla sellainen on aika paljon kovempi kuin meidän youngstereilla vielä. Ei minulla ole siihen valittamista, miten pelaajat laittavat itsensä likoon, Virta sanoi lehdistötilaisuudessa.

Virta myönsi Tapparan paremmuuden. Hän toivoi illan olleen myös muistutus SaiPan nuorille pelaajille.

– Tietenkin hyvänä tuollaisena muistutuksena tai oppina, kun käydään näitä tavoitepalavereita, kun mennään NHL:ään ja maajoukkueisiin, ja mihin milloinkin, niin mitä se sitten vaatii. Siellä pelataan kuitenkin 80 peliä plus playoffit. Pitää pystyä pelaamaan jonkinlaisella tasolla illasta toiseen. Tällaiset tämän päivän haasteet ovat hyvä huomio pelaajille, hän sanoi.

Ilves vankisti asemaansa sarjan kärjessä voitettuaan JYPin maalein 5-3. Ottelussa puhutti valmentajaansa vaihtaneen Ilveksen vahvan vireen lisäksi tuomaritoiminta.

Ilveksen Joonas Odenille tuomittiin nimittäin päätöserän puolivälin jälkeen ulosajo. Tuomaristo katsoi hänen syyllistyneen polvitaklaukseen. Kohteena oli Mikko Petman.

Tilanne herätti tunteita jäällä. Kotiyleisön oli vaikea hyväksyä pikakiiturin ulosajoa.

Ilves vaihtoi tällä viikolla valmentajansa Jouko Myrrän Antti Pennaseen. Nyt Ilves on Pennasen komennossa pelannut kaksi ottelua ja voittanut molemmat. Myrrän saadessa potkut Ilves oli myöskin sarjan kärjessä.

Kärpät voitti Oulussa Jukurit maalein 4-3. Ottelua ennen kunnioitettiin kärppälegenda Lasse Kukkosen pelaajauraa. Leijona-legendan paita nostettiin kattoon.

Jäällä nähtiin myös ylimääräistä draamaa. Jää meni nimittäin rikki, ja toinen erä viivästyi puolella tunnilla.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen huomioi asian lehdistötilaisuudessa ja kehaisi samalla omiaan.

– Tänään vaadittiin pelaajilta todella paljon keskittymistä ja sellaista hetkessä elämistä, kun jää meni rikki ja muuta. Peli oli meiltä hyvä kokonaisuudessaan ja olen tyytyväinen peli-ilmeeseen. Pystyttiin pitämään tälläinen Liigan yksi mestarisuosikki alle kymmenessä maalipaikassa, Jokinen totesi.

Lukko voitti Vaasassa Sportin 3-1 ja nousi sarjassa toiseksi. TPS voitti Porissa Ässät 1-0 ja nousi neljänneksi. Perjantaina vielä kakkospaikalla ollut HPK hävisi Pelicansille Hämeenlinnassa 1-2 ja tipahti viidenneksi.

Alkukauden positiivisten yllättäjien kohtaamisessa KooKoo voitti KalPan 1-0. KooKoo on sarjassa nyt neljäntenä ja KalPa kuudentena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara nurin – Ilves aloitti Antti Pennasen komennossa voitolla

Kommentoi Facebookissa