SaiPan tilanne synkkenee – seura aloittaa muutosneuvottelut

SaiPa on Lappeenrannan ylpeys (Kuva: Liiga)

SaiPa on pahoissa vaikeuksissa niin kaukalossa kuin toimistonkin puolella.

JÄÄKIEKKO SM-liigan jumbojoukkue SaiPa julkisti torstaina synkän tiedotteen. Liiga-SaiPa Oy käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat yhtiön vakituista henkilökuntaa.

– Neuvotteluiden piiriin kuuluvat toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskentelevät toimistotyöntekijät, ravintolatyöntekijät, SaiPa Shopin työntekijät sekä huollon työntekijät. Muutosneuvottelut eivät koske valmennusta, urheilujohtajaa ja pelaajia, SaiPa toteaa verkkosivuillaan

– Muutosneuvottelut käynnistetään taloudellisista, tuotannollisista sekä toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Yhtiö harkitsee toimintojensa sopeuttamista, tehostamista sekä työtehtävien uudelleenjärjestelyjä ja mahdollisia lakkauttamisia, tiedote jatkuu.

Yhtiön harkitsemat toimenpiteet voivat johtaa taloudellisella, tuotannollisella ja töiden uudelleenjärjestelystä johtuvalla perusteella enintään yhdeksän työntekijän irtisanomiseen, lomauttamiseen tai osa-aikaistamiseen.

Liiga-SaiPa Oy tiedottaa lopputuloksesta neuvotteluiden päätyttyä.

– Keskeneräistä muutosneuvotteluprosessia Liiga-SaiPa Oy ei kommentoi enempää julkisesti, tiedote päättyy.

SaiPan urheilullinen menestys on viime vuosina ollut heikkoa. Tämä kausi on ollut erityisen heikko. SaiPa on kerännyt 25 ottelustaan vain 17 pistettä ja voittanut vain kaksi ottelua varsinaisella peliajalla.

Nyt seura on myös taloudellisissa ongelmissa. SM-liigassa säilymisen kannalta sellaiset ongelmat ovat vielä toistaiseksi vakavampia kuin urheilulliset ongelmat.

SM-liigasta ei voi pudota suoraan vielä tämän kauden jälkeen kuin konkurssin kautta. Espoo Blues meni 2016 konkurssiin ja putosi sarjasta.

Lue myös: Sanni Hakalan kohtalo järkyttää – ”Kyllä mielen aika apeaksi vetää”

Kommentoi Facebookissa