Sairaalaraiskauksesta epäillyt miehet vangittiin – ”Tunnustan vain varkauden yrityksen”

Oulun käräjäoikeus on vanginnut molemmat miehet todennäköisin syin raiskauksesta ja varkauden yrityksestä.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut molemmat miehet todennäköisin syin raiskauksesta ja varkauden yrityksestä. (Kuva Fotolia)

Oulun poliisi on tutkinut rikosepäilyä, jonka mukaan potilas raiskattiin sairaalassa päivystyksen tiloissa.

SEKSUAALIRIKOS Oulun poliisi on tutkinut Oulun yliopistollisessa sairaalassa tapahtunutta epäiltyä seksuaalirikosta. Rikosilmoituksen mukaan potilaana ollut henkilö oli joutunut seksuaalirikoksen uhriksi yöllä sairaalan yhteispäivystyksen tiloissa.

Poliisi otti kiinni kaksi sairaalassa asioimassa ollutta henkilöä tapaukseen liittyen. Tekoa tutkitaan nimikkeellä raiskaus. Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut molemmat miehet todennäköisin syin raiskauksesta ja varkauden yrityksestä.

Epäillyt olivat yhteydessä käräjäoikeuteen videon välityksellä, koska oikeustalon yhteydessä ei ole poliisivankilaa.

– En ole tehnyt mitään. En halua että minua kuvataan. Tunnustan vain varkauden yrityksen, toinen epäillyistä, kasvonsa paperilla peittänyt noin kolmekymppinen mies kertoi Ilta-Sanomien mukaan.

Oululainen sanomalehti Kaleva on artikkelissaan ”OYSin yhteispäivystyksen uusi päihdeyksikkö tyhjillään, päivystys haluaa lisää henkilöstöä turvallisuussyistä – Potilas kertoo kauhunhetkistään” kuvaillut, kuinka uhri oli siirretty päivystyksessä rauhallisempaan tilaan. Nainen heräsi kertomansa mukaan yöllä, kun häneen käytiin käsiksi kahden tuntemattoman miehen toimesta.

Nainen ei voinut hälyttää apua, sillä hänellä ollut hälytysnappi oli pudonnut. Nainen huusi ja onnistui pakenemaan käytävään, jossa hän näki vartijan. Yhteispäivystyksen potilashuoneissa ei ole kameravalvontaa yksityisyyden johdosta.

Lue myös: Poliisi tutkii hätkähdyttävää rikosepäilyä – potilas raiskattiin sairaalassa päivystyksen tiloissa

Kommentoi Facebookissa