SAK on valmis järjestöllisiin toimiin – ”Jos hallitus ei luovu irtisanomislain valmistelusta”

– Palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo.

– Palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo. (Kuva AOP)

Mukana toimenpiteissä ovat SAK:n suurimmat liitot sekä OAJ, Pro ja Tehy.

IRTISANOMISLAKI Suomen suurin palkansaajakeskusjärjestö SAK on ilmoittanut aloittavansa ”järjestölliset toimenpiteet”, jos hallitus ei luovu alle 20 hengen yrityksiin kohdistetun irtisanomislain valmistelusta.

– Toivomme edelleen, että hallitus tulee järkiinsä tämän niin sanotun pärstäkerroinirtisanomisen kanssa. Mutta jos näin ei käy, aloitamme järjestölliset toimet, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Eloranta korostaa, että tyytymättömyys SAK:laisissa liitoissa on yhteistä ja tämän takia kaikki liitot ilmoittavat olevansa mukana. Liittojen toimista on myös neuvoteltu keskenään ja niitä koordinoidaan yhdessä, mutta jokainen informoi toimistaan erikseen.

– Liitot ovat päättäneet toimenpiteet toimipaikkakohtaisesti, mutta niiden aikataulua, laajuutta tai tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.

Mukana ovat SAK:n suurimmat liitot Palvelualojen ammattiliitto PAM, Teollisuusliitto sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. SAK pitää hyvänä, ettei tyytymättömyys ole jäänyt pelkästään sen liittoihin, vaan esimerkiksi OAJ, Pro ja Tehy valmistelevat myös järjestöllisiä toimia.

– Hallituksella olisi nyt hyvä paikka osoittaa, että palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä. Lisäjoustoja ei voi eikä pidä enää vaatia.

Juha Sipilän hallitus päätti kehysriihessä viedä eteenpäin työsopimuslain muutosta, jonka tarkoitus on keventää yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä 20 henkeä tai sen alle työllistävissä yrityksissä.

Lue myös: Palkansaajien verotus ennallaan – autovero alenee, alkoholin ja energian verotus kiristyy

Kommentoi Facebookissa