Saksalaiset järjestivät sensaation – joukkue raivasi tiensä olympialaisten kiekkofinaaliin

Saksalaiset pelaavat ensimmäistä kertaa olympialaisissa jääkiekon finaaliottelussa.

Saksalaiset pelaavat ensimmäistä kertaa olympialaisissa jääkiekon finaaliottelussa. (Kuva AOP)

Loppuottelussa vastaan asettuu Tshekin pudottanut venäläisten olympiaurheilijoiden OAR.

OLYMPIALAISET Jos Pyeongchangin olympialaiset olivat suuri pettymys Lauri Marjamäen luotsaamalle leijonalaumalle, kisoista tuli yllätysmenestys Saksan jääkiekkomaajoukkueelle. Ensin joukkue pudotti puolivälierässä Ruotsin jatkoajalla maalein 4–3, ja nyt kaatui samoin lukemin Kanada, joka puolestaan oli pudottanut Suomen.

Kultaa kaksissa edellisissä olympialaisissa voittanut Kanada oli pitkään ottelussa hätää kärsimässä. Saksa aloitti maalinteon avauserässä, ja kun toisessa erässä pelikello näytti aikaa 26.49, iski Frank Mauer saksalaiset jo 3–0-johtoon.

Kanadan Gilbert Brulé kavensi vain reilun minuutin kuluttua, mutta kun saksalaisista Patrick Hager teki lukemiksi 4–1, Brulé hankki maalista vain 28 sekuntia myöhemmin itselleen ulosajon taklaamalla keskikentällä vastaan luistelevaa David Wolfia päähän.

Kolmannessa erässä kanadalaisista sekä Mat Robinson että Derek Roy onnistuivat kavennuksissaan, mutta Saksa ja maalivahti Danny Aus den Birkenin kestivät loppuun asti jopa alivoimalla ja maa selviytyi historian ensimmäistä kertaa finaaliin lukemin 4–3.

Loppuottelussa vastaan asettuu venäläisten olympiaurheilijoiden OAR, joka pudotti välierässään Tshekin. Finaali pelataan sunnuntaina ja pronssiottelu lauantaina.

Kommentoi Facebookissa