Salibandyn harrastajia on jo yli 65 000 – hurja nousu viime vuodesta

Lajin suosiota ovat lisänneet myös alueelliset ja matalamman kynnyksen harrastepelaamisen sarjat.

Lajin suosiota ovat lisänneet myös alueelliset ja matalamman kynnyksen harrastepelaamisen sarjat. (Kuva Fotolia)

Nykymaailmassa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on tiukentunut.

SALIBANDY Salibandyn rekisteröityjen pelaajien ja harrastajien määrä on ylittänyt 65 000:n rajan. Viime vuonna vastaavaan aikaan kokonaisluku oli 57 398. Vuoden aikana lisäystä tuli peräti 7 766 henkilöä, suhteelliseksi muutettuna hurja 13,5 prosenttia.

Tarkka luku kauden vaihtuessa heinäkuun lopussa oli 65 164 henkilöä. Luku ilmenee Salibandyliiton rekisteristä, jossa ovat mukana kaudella 2016–17 Salibandyliiton sarjoihin ja harrastetapahtumiin osallistuneet henkilöt.

– Iloitsemme siitä, että salibandyn pariin tulee kausi kauden jälkeen uusia pelaajia ja harrastajia. Se ei ole itsestään selvää nykymaailmassa, jossa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta kaikkinensa on tiukentunut, kertoo Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

Salibandyn tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä junioreiden puolella pelaaja- ja harrastajamäärän kasvu on suurinta. Lajin suosiota ovat lisänneet myös alueelliset ja matalamman kynnyksen harrastepelaamisen sarjat ja tapahtumat, joita ovat salibandyseurojen ja -halliyrittäjien kanssa yhteistyössä toteutettavat lähi- ja hallisarjat sekä kortteliliigat.

Kommentoi Facebookissa