Nyt etsitään jälleen Sankarikoiria – onko sinun lemmikkisi tehnyt uroteon?

Sankarikoirat 2016, saksanmetsästysterrierit Wody ja Wolf olivat metsälenkillä isäntänsä kanssa, kun ne kohtasivat karhun.

Sankarikoirat 2016, saksanmetsästysterrierit Wody ja Wolf, olivat metsälenkillä isäntänsä kanssa, kun ne kohtasivat karhun. (Kuva Kennelliitto)

Sankarikoiran arvonimeä voi hakea lähettämällä anomuksen Kennelliitolle.

SANKARIKOIRAT Kennelliitto myöntää vuosittain Sankarikoiran arvonimiä koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koira voi myös saada Kennelliiton kunniamaininnan muista sankariteoista. Sankarikoiran arvonimiä on myönnetty vuodesta 1997 lähtien.

Eniten Sankarikoiran arvoja myönnettiin viime vuonna koirille, jotka pelastivat ihmisiä tulipalolta. Koirat myös pelastivat ihmishenkiä varoittamalla ajoissa sairauskohtauksista, löytämällä huonokuntoisia eksyneitä henkilöitä ja pelastamalla hengenvaarallisista tilanteista. Aikaisempia sankarikoiratarinoita löydät täältä.

Sankarikoiran arvonimeä voi hakea lähettämällä anomuksen Kennelliitolle, joka myöntää arvonimet määräaikaan mennessä saapuneiden hakemusten perusteella. Sankarikoirat palkitaan Kennelliiton Koiramessut-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 10.12.2017.

Sankarikoira-anomuksen voi lähettää sähköisesti tai postitse. Kennelliiton verkkosivuilta löytyy sähköinen anomus ja tiedot postitse lähetettävän anomuksen tekemiseen. Anomuksen tulee olla perillä 3.9. mennessä, määräajan jälkeen saapuneet anomukset siirtyvät käsiteltäväksi ensi vuonna.

Kommentoi Facebookissa