Sankarisukeltaja Mikko Paasi nöyränä Thaimaan kuninkaan myöntämästä kunniamerkistä – ”Meitä oli siellä niin monta”

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi palkittiin korkealla thaimaalaisella kunniamerkillä.

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi palkittiin korkealla thaimaalaisella kunniamerkillä. (Kuva AOP)

Luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastusoperaatioon osallistuneita palkittiin Thaimaassa.

PELASTUSTEHTÄVÄ Maailma seurasi jännittyneenä, kun Thaimaan pohjoisosassa Tham Luangin luolastossa nousevan vedenpinnan johdosta loukkuun jääneitä kahtatoista alle 16-vuotiasta poikaa ja heidän 25-vuotiasta jalkapallovalmentajaansa yritettiin pelastaa kansainvälisenä yhteistyönä.

Pelastusoperaatio päättyi onnellisesti, kaikki pojat sekä heidän valmentajansa saatiin turvaan. Operaatio vaati yhden thaimaalaisen vapaaehtoisen pelastustyöntekijän hengen.

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi on osallistunut evakuointioperaatioon jokaisena päivänä.
Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi osallistui evakuointioperaatioon jokaisena päivänä. (Kuva AOP)

Eilen Thaimaassa pidettiin näyttävät juhlallisuudet, jossa pelastetut pojat ja heidän pelastajansa myös tapasivat. Paikalla oli lähes 7000 henkeä pelastusoperaatioon osallistuneista 10000 kutsutusta.

Pääministeri, kenraali Prayut Chan-o-cha piti Dusit Palacen alueella Royal Plazassa pidetyssä United as One -tilaisuudessa puheen, jossa hän toi terveiset myös Thaimaan kuninkaalta.

Mikko Paasi sai tapahtumassa merkittävän kunnianosoituksen, Knight Grand Cross of the Most Admirable Order of the Direkgunabhorn -ristin. Kyseessä on korkein mahdollinen kuninkaan myöntämä kunniamerkki.

Luolasukeltajat japanilainen Shigeki Miyake, belgialainen Ben Reymenants, amerikkalainen Joshua David Morris, Mikko Paasi, amerikkalainen Bruce Konefe ja japanilainen Hideki Furihata saivat Thaimaan kuninkaan myöntämät kunniamerkit pääministeri Prayuth Chan-o-chalta.
Luolasukeltajat japanilainen Shigeki Miyake, belgialainen Ben Reymenants, amerikkalainen Joshua David Morris, Mikko Paasi, amerikkalainen Bruce Konefe ja japanilainen Hideki Furihata saivat Thaimaan kuninkaan myöntämät kunniamerkit pääministeri Prayuth Chan-o-chalta. (Kuva AOP)

– Tuli vähän nöyrä olo, että miksihän se kunnianosoitus myönnettiin juuri minulle, meitä oli siellä kumminkin niin monta. Toivottavasti muutkin sukeltajat tulevat sen saamaan, puolisonsa kanssa Bangokiin saapunut Paasi tuumi vaatimattomasti Ylelle.

Mikko Paasi kertoi myös olleen sydäntä lämmittävää, kun hän pääsi päivällisellä keskustelemaan viereisessä pöydässä olleiden pelastettujen poikien kanssa. Paasi on työskennellyt pitkään sukeltajana Thaimaassa.

Kunnianosoituksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös: Kaikki 12 poikaa ja valmentaja on pelastettu luolasta! – Suomalainen sukeltaja oli kuljettamassa lapsia

Kommentoi Facebookissa