Kaikki 12 poikaa ja valmentaja on pelastettu luolasta! – Suomalainen sukeltaja oli kuljettamassa lapsia

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi on osallistunut evakuointioperaatioon jokaisena päivänä.

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi osallistui evakuointioperaatioon jokaisena päivänä. (Kuva AOP)

Jalkapallopoikien pelastusoperaatio Tham Luangin luolastossa on saanut onnellisen ja onnistuneen lopun.

PELASTUSTEHTÄVÄ Thaimaan pohjoisosassa Tham Luangin luolastossa loukkuun jääneiden kahdentoista alle 16-vuotiaan pojan ja heidän 25-vuotiaan jalkapallovalmentajansa pelastusoperaatio on päättynyt onnellisesti. Kaikki pojat sekä heidän valmentajansa ovat nyt turvassa.

Pelastusoperaatio suoritettiin kolmessa osassa, ja taukojen aikana täydennettiin luolassa olleita happisäiliöitä. Kahdessa ensimmäisessä operaatiossa pelastettiin neljä poikaa kummassakin, tänään luolasta saatiin ulos viisi henkilöä.

Pojilla oli sukellusmaski, joka peitti heidän kasvonsa kokonaan. Näin he pystyvät hengittämään lähes normaalisti, kun pelastussukeltajat kuljettivat paineilmasäiliötä sekä saattoivat pelastettavat vuorollaan turvaan. Operaatioon osallistui useita kansainvälisiä sukeltajia sekä Thai Navy Seal -osasto.

Suomalainen sukeltaja Mikko Paasi on osallistunut evakuointioperaatioon jokaisena päivänä. Hänen vaimonsa Krista Paasi kertoi Ilta-Sanomille, että Paasi on yksi niistä sukeltajista, jotka ovat saattaneet lapsia luolaverkon kapeikoissa.

– Hänen paikkansa on toiseksi viimeisessä kammiossa luolan perällä, ja hän myös kuljettaa lapsia, Krista Paasi vahvisti Ilta-Sanomille.

Sairaalassa jo olleiden poikien terveys on ollut hyvä, mutta he ovat pysyneet hoidossa tulehdusriskien johdosta. Osa pojista kannettiin paareilla ulos luolaverkostosta, ja osaa hoidettiin pitempään kenttäsairaalassa luolan lähellä.

Ambulanssit ja helikopterit kuljettivat lopulta viimeisetkin pelastetut Chiang Rain sairaalaan. Thai Navy Seals vahvistaa, että kaikki pelastettavat on nyt saatu turvaan, viimeisenä tulevat sukeltajat ja lääkäri. Pelastustehtävä vaati yhden vapaaehtoisen ex-sukeltajan hengen.

Lue myös: Suurin osa loukkuun jääneistä pojista on saatu nyt pelastettua – osa kannettiin luolasta paareilla ulos

Kommentoi Facebookissa