Suurin osa loukkuun jääneistä pojista on saatu nyt pelastettua – osa kannettiin luolasta paareilla ulos

Luolasta pelastettua poikaa siirrettään helikopterista ambulanssiin ja Chiang Rain sairaalaan.

Luolasta pelastettua poikaa siirretään helikopterista ambulanssiin ja Chiang Rain sairaalaan. (Kuva AOP)

Thai Navy Seals on vahvistanut, että tänään on onnistuttu pelastamaan jälleen neljä poikaa.

PELASTUSTEHTÄVÄ Thaimaan pohjoisosassa Tham Luangin luolastossa loukkuun jääneiden kahdentoista alle 16-vuotiaan pojan ja heidän 25-vuotiaan jalkapallovalmentajansa pelastusoperaatio on jatkunut hyvin. Thai Navy Seals on vahvistanut, että tänään on onnistuttu pelastamaan jälleen neljä poikaa. Kaikkiaan pelastuneita on nyt kahdeksan.

Viranomaiset ovat tiedottaneet operaatiosta niukasti, ja kansainvälisten uutistoimistojen raportit perustuvat pitkälti silminnäkijöiden kertomuksiin. Niiden mukaan osa pojista on tuotu paareilla ulos luolasta. Pelastettuja on kuljetettu ambulansseilla helikoptereihin, jotka ovat vieneet pojat Chiang Rain sairaalaan muiden tavoin.

Operaation kulusta on saatu kuvauksia myös siihen osallistuneilta luolasukeltajilta. Pojilla on sukellusmaski, joka peittää heidän kasvonsa kokonaan. Näin he pystyvät hengittämään lähes normaalisti, kun pelastussukeltaja kuljettaa paineilmasäiliötä. Vahvistamattomien tietojen mukaan pojat ovat saaneet rauhoittavan lääkityksen ennen operaatiota.

Eilen pelastetut pojat voivat hyvin ja ovat nälkäisiä. Thaimaan kansallinen televisiokanava kertoo, että poikien ensimmäinen toive ruoaksi oli heille tuttu Pad Krapao, mausteinen thaimaalainen riisiruoka, jonka päällä on basilikan lehtiä.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Thaimaan pääministeri on saapunut tapahtumapaikalle nyt, kun operaatio on toisella tauollaan. Vielä luolassa olevat viisi henkilöä, ilmeisesti neljä poikaa ja heidän valmentajansa, pyritään tuomaan ulos huomenna.

Lue myös: Ensimmäinen ryhmä loukussa olleista pojista on jo pelastettu – operaatiossa valmistaudutaan seuraavaan vaiheeseen

Kommentoi Facebookissa