USA:n korkeimmasta oikeudesta tulee konservatiivisempi – Trump nimitti Brett Kavanaughin tuomariksi

Brett Kavanaugh oli vaimonsa Ashleyn ja kahden tyttärensä kanssa läsnä, kun presidentti Donald Trump ilmoitti nimityksestä.

Brett Kavanaugh oli vaimonsa Ashleyn ja kahden tyttärensä kanssa läsnä, kun presidentti Donald Trump ilmoitti nimityksestä. (Kuva AOP)

Korkeimman oikeuden tuomarin virka on elinikäinen, Brett Kavanaugh on 53-vuotias.

KORKEIN OIKEUS Yhdysvaltain korkein oikeus on muuttumassa arvoiltaan konservatiivisemmaksi. Tuomari Anthony Kennedy ilmoitti kesäkuussa jäävänsä eläkkeelle, ja nimitysoikeus uudesta jäsenestä on Yhdysvaltain presidentillä.

Valkoinen talo ilmoittaa Donald Trumpin harkinneen tehtävään 25 eri henkilöä, ja päätyneen lopulta nimittämään uudeksi tuomariksi Brett Kavanaughin. Edeltäjäänsä konservatiivisempi Kavanaugh on katolinen ja toiminut sekä George H.W. Bushin että George Bushin hallinnoissa.

Marylandissa vaimonsa kahden tyttärensä kanssa asuva Brett Kavanaugh osallistui myös tutkintaan, jonka perusteella Bill Clintonia vastaan nostettiin aikoinaan virkarikossyyte. Viimeiset 12 vuotta hän on toiminut vetoomustuomioistuimessa.

Korkeimman oikeuden tuomarin virka on elinikäinen, Kavanaugh on nyt 53-vuotias. Senaatin on määrä vielä vahvistaa nimitys. Monet demokraateista odotetusti vastustavat nimitystä, mutta Kavanaugh on myös saanut jo kymmeniä senaattoreita ilmoittamaan tukensa, mukana kongressin edustajainhuoneen puhemies, republikaanien Paul Ryan.

Lue myös: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naton huippukokoukseen – mukana myös Donald Trump

Kommentoi Facebookissa