Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naton huippukokoukseen – mukana myös Donald Trump

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven keskustelivat Naton huippukokouksessa Varsovassa 2016.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven keskustelivat Naton huippukokouksessa viimeksi Varsovassa 2016. (Kuva Katri Makkonen/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti Niinistö on osallistunut Naton huippukokoukseen myös kolme kertaa aikaisemmin.

NATO Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Naton huippukokoukseen Brysselissä 11.–12. heinäkuuta 2018. Presidentti Niinistö on kutsuttu päämiesillalliselle keskiviikkona 11. heinäkuuta ja Afganistanin Resolute Support -kriisinhallintaoperaatiota käsittelevään kokoukseen torstaina 12. heinäkuuta.

Naton jäsenmaiden lisäksi keskiviikon illalliselle osallistuvat Naton Enhanced Opportunity -kumppanit Suomi ja Ruotsi sekä EU. Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump osallistuu Brysselin Nato-kokoukseen ja tapaa sen jälkeen Britanniassa pääministeri Theresa Mayn 13. heinäkuuta.

Presidentti Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat lisäksi muutamaa päivää myöhemmin kahdenvälisessä huippukokouksessaan Helsingissä 16. heinäkuuta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on osallistunut Naton huippukokoukseen myös vuonna 2016 Varsovassa, 2014 Walesissa ja 2012 Chicagossa.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Suomi isännöi huippukokousta – Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat heinäkuussa Helsingissä

Kommentoi Facebookissa