Santtu-Matias Rouvali tuo Lontoon Philharmonia-orkesterin Suomeen – ”Unohtumaton elämys”

Santtu-Matias Rouvali johtamassa Lontoon Philharmonia-orkesteria Harrisson Parrotin 50-vuotisjuhlakonsertissa.

Santtu-Matias Rouvali johtamassa Lontoon Philharmonia-orkesteria Harrisson Parrotin 50-vuotisjuhlakonsertissa. (Kuva Kaupo Kikkas)

Konsertit oli määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä vuodella.

KONSERTIT Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit ensi vuonna Helsingissä ja Tampereella. Musiikkitalo ja Tampere-talo toteuttavat yhteistyössä orkesterivierailun maailman huipulta.

Konsertit oli määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä vuodella. Tampereen konsertin piti olla osa Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuotta. Helsingin konsertti tulee olemaan osa Musiikkitalon 10-vuotisjuhlaviikkoa. Konsertit toteutuvat Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Santtu-Matias Rouvali on tällä hetkellä lontoolaisorkesterin päävierailija ja uusi kiinnitys ylikapellimestarina alkaa kesällä 2021. Rouvali on toiminut Tampere Filharmonian ylikapellimestarina vuodesta 2013 ja hän aloitti Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina 2017.

Rouvali kuuluu maamme kansainvälisesti kysytyimpiin kapellimestareihin, joka kuluneella kaudella debytoi New Yorkin filharmonikoiden, Berliinin filharmonikoiden ja The Royal Concertgebouw Orchestran vierailijana.

Juttuvinkki: Rock on nyt tutkitusti keski-ikäisten musiikkia – soiko sinulla konemusiikki, CCR vai Bach?

Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990. Edellinen Helsingin vierailu toteutui Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2009.

– Erityisen säväyksen vierailulle tuo se, että Rouvali pääsee johtamaan uutta orkesteriaan Tampere-talon Isossa salissa, joka on hänen ja Tampere Filharmonian kotisali. Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina merkittävä tapaus ja iloitsemme käynnistyneestä yhteistyöstä Philharmonian ja Musiikkitalon kanssa, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

Konsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu venäläispianisti Denis Kozhukhin.

– Rouvalin ja Philharmonian yhteistyön kokeminen Tampereella ja Helsingissä tulee olemaan unohtumaton elämys. Kiitämme lämpimästi Erkon säätiötä tuesta ja yhteistyöstä. Tämän tason vierailuja ei olisi mahdollista toteuttaa ilman tukea, sanoo puolestaan Musiikkitalon talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg.

  • Lontoon Philharmonia-orkesteri, johtaa Santtu-Matias Rouvali la 11.9.2021 klo 19 Musiikkitalossa ja su 12.9.2021 klo 18 Tampere-talossa

Lue myös: Finlandia-palkintojen diktaattorit valittiin – kaunokirjallisuuden voittajan valitsee kapellimestari Hannu Lintu

Kommentoi Facebookissa