Sarjakuristaja on otettu jälleen kiinni henkirikoksesta epäiltynä – nyt uhrina 52-vuotias nainen

Epäilty on tällä hetkellä pidätettynä, ja häntä esitetään vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa.

Epäilty on tällä hetkellä pidätettynä, ja häntä esitetään vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa. (Kuva Fotolia)

Poliisi esittää sarjakuristajana tunnettua Michael Maria Penttilää vangittavaksi.

SARJAKURISTAJA Helsingin Kalliossa sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta löytyi perjantaina 4.5.2018 kuolleena 52-vuotias nainen. Nainen löytyi, kun talonyhtiön huoltomies tarkasti asunnon, josta naapurit olivat ilmoittaneet tulevan poikkeuksellista hajua.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella heräsi epäily, että nainen oli surmattu. Henkirikosepäily varmistui viikonlopun aikana suoritetussa oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi otti sunnuntaina 6.5.2018 rikoksesta epäiltynä kiinni 52-vuotiaan miehen, joka vangittiin keskiviikkona. Miehen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten kautta. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Rikokseen ei epäillä liittyvän muita henkilöitä.

Median tietojen mukaan kyseessä on sarjakuristajana tunnettu, rankan rikoshistorian omaava Oulusta kotoisin oleva Michael Maria Penttilä, aikaisemmin Jukka Lindholm -niminen. Poliisi on vahvistanut tiedon. Hänen taustaltaan löytyy erilaisia väkivaltarikoksia, törkeästä pahoinpitelystä törkeään raiskaukseen sekä kolme henkirikosta. Ensimmäinen uhri oli hänen oma äitinsä.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä murha, koska esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että henkirikos on tehty vakaasti harkiten ja rikosta on kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä, Koski jatkaa.

Penttilä vapautui vankilasta 7.7.2017. Esitutkinnassa on selvinnyt, että hän on ollut tämän jälkeen yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin.

– Pyydämme naisia, jotka ovat olleet tekemisissä Penttilän kanssa ottamaan yhteyttä poliisiin. Erityisen tärkeää se on siinä tapauksessa, jos Penttilä on kohdistanut henkilöön väkivaltaa tai yrittänyt sitä. Tarkoituksena on selvittää, onko Penttilä syyllistynyt vapautensa aikana sellaisiin rikoksiin tai rikosten yrityksiin, joista poliisilla ei vielä ole tietoa, sanoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisiin voi olla yhteydessä joko puhelimitse (virka-aikana) numeroon 0295 476 148 tai sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki(at)poliisi.fi.

  • EDIT 9.5. klo 17: Lisätty poliisin toivomus yhteydenotoista

Kommentoi Facebookissa