Satoja mopoja ja useita henkilöautoja koolla – 15-vuotias nuori poika sai vakavia vammoja kolarissa

Hätäkeskus sai ilmoituksen henkilöauton ja mopon välisestä kolarista noin klo 21.35. (Kuvituskuva Poliisi)

Osallisia epäillään muun muassa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisi kertoo, että Riihimäellä Powerin parkkipaikalla järjestettiin 24.9.2022 illalla niin kutsuttu mopomiitti. Paikalla oli satoja mopoja ja useita henkilöautoja.

Hätäkeskus sai ilmoituksen henkilöauton ja mopon välisestä kolarista klo 21.35 aikaan. Kolarin seurauksena mopon kuljettaja sai vakavia vammoja eri puolelle vartaloa. Loukkaantunut oli 15-vuotias nuori poika. Henkilöauton kuljettajana toimi puolestaan 16-vuotias poika, jolla oli ainoastaan kuljettajantutkintoon pääsemisen edellyttämä ajokorttilupa.

Osallisia epäillään muun muassa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta. Poliisilla on näkemys tapahtumien kulusta, mutta tutkinnan tässä vaiheessa ei tapahtuneesta tiedoteta enempää.

Poliisi haluaa kuitenkin muistuttaa nuoria ja myös nuorten vanhempia vastuusta. Kun paikalla on useita satoja henkilöitä kokoontuneena, vastuu oman kulkuneuvon hallinnassa korostuu.  Poliisi ei halua viedä hyviä nuoruusvuosien muistoja pois, mutta toivoo, että jokainen tapahtumaan osallistuja ja osallistujan vanhempi ymmärtäisi riskin ja vastuun omista tekemisistä.

Lue myös: Ohittamassa ollut henkilöauto törmäsi vastaantulevaan linja-autoon – kolmekymppinen kuljettaja menehtyi

Kommentoi Facebookissa