Teemu Pulkkinen pelaa Venäjällä Vladimir Putinin pussiin

Teemu Pulkkinen kohtasi 2021 Jaroslavlin paidassa KHL:ssä Jokerit. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Teemu Pulkkinen pelaa jääkiekkoa Venäjällä KHL:ssä ja tukee siten epäsuorasti Vladimir Putinin politiikkaa. KHL on vahvasti sidoksissa Venäjän poliittiseen hallintoon.

JÄÄKIEKKO NHL:ssäkin pelannut hyökkääjä Teemu Pulkkinen päätti tällä kaudella jatkaa uraansa Venäjän KHL-liigassa Traktor Tsheljabinskin joukkueessa. Pulkkisella oli sopimuksestaan vuosi jäljellä.

Pulkkinen tienaa kaudestaan noin miljoona euroa. Siitä suurin osaa jää Venäjän 13 prosentin tasaveron myötä Pulkkiselle käteen.

– Hän sanoi heti, että hän tulisi takaisin. Siitä ei ollut epäilystä. Kaikki haluavat ansaita rahaa ja hän saa sitä paljon, kommentoi Traktorin kapteeni Sergei Kalinin venäläiselle Championatille muutama viikko sitten.

Kalinin ilmoitti samalla, että Pulkkinen toivoi mediavelvoitteidensa jäävän minimiin. Muita toivomuksia hänellä ei ollut.

Moskovan Dynamon ruotsalaispelaaja Jakob Lilja totesi kotimaansa medialle, ettei hänellä ollut taloudellisten asioiden takia muuta vaihtoehtoa kuin pelata Dynamossa. Sopimuksen purkamiseen hänellä ei ollut taloudellisesti varaa.

Pulkkisen osalta on spekuloitu vastaavaa. Mutta kaikkihan on vain spekulointia, koska Pulkkinen ei ole itse kommentoinut asiaa. MTV:n urheilu tavoitti Pulkkisen kesäkuussa, jolloin tämä sulki puhelimen.

Putinin hallintoon sidotussa KHL:ssä pelasi viime kaudella suomalaisia yli joukkueellinen. Kaikki pelaajat purkivat sopimuksensa paitsi Pulkkinen.

Venäjä käy raakaa ja epätoivoistakin sotaansa Ukrainassa. Tällä viikolla maassa aloitettiin osittainen liikekannallepano ja Putin vihjaili ydinaseistakin.

Samaan aikaan jääkiekkoliigaa pyöritetään Venäjällä maan energiavaroilla jättimäisin kustannuksin. Tällä halutaan viestiä kansalle, että maa eläisi ihan normaalia elämää.

Länsimaalaisia pelaajia KHL:ssä pelaa yhä noin kolme joukkueellista. Näistä kaksi joukkueellista tulee Kanadasta.

Ulkomaalaispelaajia KHL:ssä on yhä mukana siksi, koska Vladimir Putinin hallinto haluaa osoittaa kansalleen, että asiat olisivat normaalisti. Pulkkinen päätti ihan vapaaehtoisesti ryhtyä ydinaseilla uhkailevan ja Suomellekin vihamielisen Putinin hallinnon eräänlaiseksi työkaluksi.

Palatessaan Suomeen Pulkkinen toivottavasti järjestää lehdistötilaisuuden, jossa selvittää tekemisiään. Hän on hyötynyt jääkiekkojulkisuudestaan Suomessakin ja on nyt Suomen kansalle selityksen velkaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Roman Rotenbergin voittokulku jatkui surkean yleisömäärän edessä

Kommentoi Facebookissa