Sauli Niinistö ja Jenni Haukio jatkavat eläinten suojelijoina – presidenteillä pitkä perinne

Eläimillä on presidenttiparille henkilökohtaisesti suuri merkitys. (Kuva Kari Salonen/ Maaseudun Tulevaisuus)

SEY Suomen eläinsuojelu toteaa presidenttiparin tuen olleen korvaamattoman tärkeä.

ELÄINSUOJELU Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio ovat lupautuneet jatkamaan SEY Suomen eläinsuojelun pysyvinä suojelijoina. Presidentti Niinistön toimikausi tasavallan presidenttinä päättyi 1. maaliskuuta.

– On suuri kunnia saada kutsua presidentti Niinistöä ja tohtori Haukiota SEY:n pysyviksi suojelijoiksi. Jatkamalla Suomen suurimman eläinsuojelujärjestön suojelijoina tasavallan presidenttikauden jälkeenkin he antavat selvän merkin siitä, että eläinten hyvinvointi on merkittävä yhteiskunnallinen teema, sanoo SEY:n liittohallituksen puheenjohtaja Helinä Ylisirniö.

Ylisirniö toteaa, että lisäksi on sydäntä lämmittävää huomata, miten eläimillä on presidenttiparille henkilökohtaisesti suuri merkitys. Presidenttiparin tuki on ollut korvaamattoman tärkeä yhdistyksen työlle eläinten puolesta ja sitä kautta kaikille eläimille.

Suomen eläinsuojelun ja tasavallan presidentin yhteistyöllä on pitkät perinteet. Vuodesta 1975 lähtien Suomen tasavallan presidentti on toiminut SEY:n suojelijana edellisen suojelijan nukuttua pois. Perinteen aloitti tasavallan presidentti Urho Kekkonen, ja tasavallan presidentti Mauno Koivisto jatkoi Kekkosen aloittamaa perinnettä astuttuaan virkaansa vuonna 1982.

Presidentti Mauno Koivisto toimi SEY:n suojelijana aina kuolemaansa saakka vuoteen 2017. Tämän jälkeen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio lupautuivat SEY:n suojelijoiksi.

Lue myös: Eläinsuojelurikokset Suomessa tutkittiin – puolet johti yhden tai useamman eläimen kuolemaan

Kommentoi Facebookissa