Sauli Niinistö keskusteli Vladimir Putinin kanssa – ”Monet asiat ovat menossa parempaan suuntaan”

Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Vladimir Putin Kultaranta VIII veneen kannella.

Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Vladimir Putin Kultaranta VIII -veneen kannella. (Kuva Roni Rekomaa/ Tasavallan presidentin kanslia)

Yhtenä aiheena keskusteluissa olivat myös Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Venäjän presidentti Vladimir Putinin työvierailua Suomessa keskiviikkona. Vierailun viralliset keskustelut järjestettiin Presidentinlinnassa iltapäivällä.

Yhteisessä lehdistötilaisuudessa presidentti Niinistö kertoi, että keskustelussa oli esillä monipuolisesti kahdenvälisiä ja alueellisia aiheita kuten yhteistyö Euroopan neuvoston piirissä, mustan hiilen torjunta sekä Itämeren tilanne.

Euroopan neuvostoon liittyen presidentti Niinistö totesi olevansa tyytyväinen siihen, että Venäjä on jälleen mukana neuvoston työssä.

– Tätä ratkaisua Suomikin oli edistämässä. On erittäin tärkeää, että Venäjä on eurooppalaisen ihmisoikeussäätelyn sisällä, presidentti Niinistö sanoi.

Lehdistötilaisuudessa esille nousseen keskimatkan ja keskipitkän matkan ohjuksia rajoittavan INF-sopimuksen raukeamisen presidentti Niinistö näki hyvin ongelmalliseksi.

– Luulen, että se on kaikkein ongelmallisin Euroopalle. Siksi olisi kyllä äärimmäisen tärkeää, että uudet neuvottelut kyettäisiin asevalvonnan osalta käynnistämään ja pääsemään sopimuksiin, presidentti Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan myös Ukrainasta ehdittiin tunnin mittaisen keskustelun aikana puhua. Presidentti tekee virallisen vierailun Ukrainaan ensi kuussa.

– Näyttää siltä, että käytännön töitä on tekeillä ja niitä pyrin sitten edistämään, hän totesi.

Yhtenä aiheena vierailun keskusteluissa olivat myös Suomen ja Venäjän kahdenväliset suhteet.

– Monet asiat ovat menossa parempaan suuntaan, jos tarkastellaan vaikka keskinäistä kaupankäyntiä tai turismia. Kummassakin on nähtävissä lisäystä, presidentti Niinistö sanoi.

Lehdistötilaisuuden jälkeen presidentit siirtyivät Kultaranta VIII -veneellä Suomenlinnaan, jossa he jatkoivat päivän keskusteluja päivällisen yhteydessä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Venäjän presidentti työvierailulle Suomeen – Niinistö ja Putin keskustelevat Presidentinlinnassa

Kommentoi Facebookissa