Se liikkuu sittenkin? – Länsimetrolla kaksi onnistunutta koeajopäivää ja häiriöttömän koekäytön jakso

Länsimetron metrojuna koeajossa Urheilupuiston asemalla.

Länsimetron metrojuna koeajossa Urheilupuiston asemalla. (Kuva Timo Ojala/ HKL)

Koeajoissa on todettu, että nykyinen metron liikennöintiaikataulu on liian tiukka.

LÄNSIMETRO HKL:n tuotannon esivaihe länsimetron osuudella etenee liikennelaitoksen arvion mukaan kokonaisuudessaan nyt hyvin. Kaksi onnistuneeksi laskettavaa koeajopäivää on saatu tehtyä ja teknisiltä järjestelmiltä vaadittava kahden viikon häiriöttömän koekäytön jakso saatiin päätökseen tiistaina.

– HKL:n tuotannon esivaiheessa ei ole tullut esille merkittäviä puutteita järjestelmissä. Teknisten järjestelmien koekäyttö keskeytyi kerran kiinteistövalvontajärjestelmän vuoksi. Järjestelmässä ollut puute on nyt korjattu, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Onnistuneita koeajopäiviä ennen matkustajaliikenteen aloitusta tarvitaan vähintään kolme. Koeajoissa on todettu, että nykyinen metron liikennöintiaikataulu on liian tiukka. HSL on laatinut uudet aikataulut ja niiden käyttöönotto HKL:ssä on meneillään. Uusien aikataulujen toimivuutta testataan ensi viikon aikana.

– Meidän on saatava varmuus siitä, että metro pystyy liikennöimään suunniteltujen aikataulujen mukaisesti matkustajaliikenteessä, sanoo Lehmuskoski.

Länsimetron osuudella on lisäksi vielä joitakin keskeneräisyyksiä esimerkiksi sähköteknisissä töissä, luovutushuolloissa, dokumentoinnissa ja valvomojärjestelmissä, jotka pitää saattaa valmiiksi ennen päätöstä matkustajaliikenteen aloittamisesta.

Kommentoi Facebookissa