Seat etsii nimeä isolle katumaasturilleen – Abrera vai Donosti?

Seatin iso katumaasturi esitellään jo pian, mutta sillä ei ole vielä nimeä.

Seatin iso katumaasturi esitellään jo pian, mutta sillä ei ole vielä nimeä. (Kuva Seat)

Yhdeksän semifinalistin joukosta fanit pääsevät äänestämään suosikkinimeään.

AUTOT Espanjalaisbrändi Seat on ollut osa VW-konsernia jo yli neljännesvuosisadan ajan. Seatin autoissa on käytetty samaa tekniikkaa kuin Volkkareissa ja Skodissa, mutta jostain syystä useimmat ostajat ovat kuitenkin päätyneet konsernin saksalais- ja tšekkimerkkeihin. Seatin tilanne näytti jo varsin synkältä, kunnes sen myynti lähti uuteen nousuun nykyisen Leonin myötä. Vauhti on vain kiihtynyt samalta pohjalta tehdyn Ateca-katumaasturin ansiosta, jonka kysyntä on jopa ylittänyt tarjonnan auton lanseerauksen jälkeen.

Lisäksi espanjalaiset toivat juuri markkinoille uuden Ibizan, ja samalta pohjalta on jo esitelty Arona-niminen pieni crossover. Seatin katumaasturitarjonta on siis kasvanut lyhyessä ajassa tyhjästä kahden mallin vahvuiseksi, mutta tämä ei vielä riitä. Merkki on nimittäin kehittämässä mallistonsa lippulaivaksi vielä isoa seitsemänpaikkaista SUV:ta, josta tulee Skoda Kodiaqin sisarmalli. Kompaktiluokan Ateca on tehty samalla kaavalla, koska se kootaan lähes samoista palikoista kuin uusi Skoda Karoq.

Seatin iso katumaasturi esitellään jo pian, mutta sillä ei ole vielä nimeä. Kyse ei ole espanjalaisesta mañana-meiningistä, vaan lopullinen päätös auton nimestä jätetään tarkoituksella aivan loppumetreille. Seat julkisti nimittäin kesäkuussa sosiaalisen median eri kanavissa kilpailun, jossa suuri yleisö sai ehdottaa nimeä espanjalaismerkin uutuudelle. #SEATseekingName-niminen kampanja tuotti noin puolessatoista kuukaudessa peräti 10 130 ehdotusta, ja niistä yhdeksän on nyt valittu jatkoon

Uudelle katumaasturille valitun nimen täytyy sopia Espanjan maantieteen lisäksi yhteen myös Seatin brändiarvojen ja kookkaan SUV:n luonteen kanssa.
Uudelle katumaasturille valitun nimen täytyy sopia Espanjan maantieteen lisäksi yhteen myös Seatin brändiarvojen ja kookkaan SUV:n luonteen kanssa. (Kuva Seat)

Ne kaikki tulevat Seatin muiden mallien tavoin Espanjan maantieteestä, mikä oli tärkein ehto nimikilpailussa. Jatkoon päässeet nimiehdotukset ovat aakkosjärjestyksessä lueteltuna Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco ja Teide. Niistä jokainen pääsi läpi espanjalaismerkin määrittelemistä kolmesta kierroksesta, joita valvoivat Seatin omien asiantuntijoiden lisäksi ulkopuolinen brändäystoimisto ja teollisuuden tavaramerkkioikeuksiin erikoistunut yritys.

Uudelle katumaasturille valitun nimen täytyy sopia Espanjan maantieteen lisäksi yhteen myös Seatin brändiarvojen ja kookkaan SUV:n luonteen kanssa. Lisäksi nimen pitää olla helppo ääntää eri kielillä. Seatin toimitusjohtaja Luca de Meo kertoi, että merkki on hyvin tyytyväinen nimikampanjansa tähänastisiin tuloksiin. Kampanjaan osallistui kuulemma yli 130 000 ihmistä 106 eri maasta, jolloin Seatin brändiä saatiin jälleen yhdistettyä espanjalaisuuteen ja vahvistettua merkin fanien keskuudessa.

Seat kertoo loppusuoralle päässeet yhdeksän semifinalistin joukosta syyskuun 12. päivä Frankfurtin autonäyttelyn aikana. Tuolloin avataan kaikille avoin äänestys, joka kestää 25.9. saakka. Fanit pääsevät siis äänestämään omaa suosikkiaan, ja lopullinen päätös tehdään melko pian. Iso katumaasturi luvataan nimittäin esitellä vielä ennen lokakuun puoltaväliä, joten nimeä ei jäädä miettimään kovin pitkäksi aikaa. Oma veikkauksemme on Aran, joka sopisi hyvin SUV-trion kolmanneksi jäseneksi Aronan sekä Atecan kaveriksi ja olisi mukavan lyhyt ja napakka ääntää.

Kommentoi Facebookissa