Sebastian Aho iski Carolina Hurricanesin seuraennätyksen

Carolina Hurricanes juhlii maalia. (Kuva AOP)

Sebastian Aho on tehnyt kahdeksan maalia viimeisessä viidessä ottelussa. Hän on tehnyt myös Carolina Hurricanesin jatkoaikamaaliennätyksen.

JÄÄKIEKKO Sebastian Ahon loistovire sai jatkoa NHL:ssä tiistaina, kun hän maalasi jatkoajalla Carolina Hurricanesin 5-4 -voittoon Los Angeles Kingsista. Aholle jatkoaikamaali oli uran kahdeksas.

Carolina näytti jo hävinneen ottelun, mutta Carolina iski päätöserään kuitenkin kolme maalia Teuvo Teräväisen vastatessa tasoitusmaalista.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi siis Aho, joka viimeisteli maalin jo viidennessä peräkkäisessä pelissään. Aho on nyt viiteen edellispeliin osunut kahdeksan kertaa nostaen kauden maalimääränsä 22.

Jesperi Kotkaniemi syötti Carolinan toisen maalin. Los Angelesin riveissä pelannut Rasmus Kupari jäi tehopisteittä.

Vuonna 2016 alkaneella NHL-urallaan Aho on tehnyt nyt ennätyksen Carolinan jatkoaikamaalien määrässä. Kukaan muu organisaatiota edustanut ei ole yltänyt Carolinan paidassa kahdeksaan jatkoaikamaaliin.

Aho oli ottelun jälkeen vaatimattomana. Etikettien mukaisesti hän antoi kunniaa voitosta joukkuekavereilleem.

– Luonnollisesti iso maali Stastnylta ensin, sitten mielestäni Staalin ketju sai meidät liikkeelle. Me muut ikään kuin seurasimme. Valtava maali Teräväiseltä ylivoimalla ja luonollisesti hyvä jatkoaika, Aho kertasi ottelun tapahtumia.

Aho, 25, on edustanut Carolinaa koko NHL-uransa ajan. Viime vuosina seura on noussut yhdeksi NHLn huippujoukkueista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Voiko Venäjä pelata jääkiekon MM-kisoissa 2024? – Päätös toukokuussa

Kommentoi Facebookissa