Sebastian Aholle raskas pettymys

Sebastian Aho taituroi NHL:ssä Carolina Hurricanesin riveissä.

Sebastian Aho taituroi NHL:ssä Carolina Hurricanesin riveissä. (Kuva AOP)

Viisi suomalaispelaajaa jatkaa taistelua Stanley Cupista NHL:n välierissä eli konferenssifinaaleissa.

JÄÄKIEKKO NHL:n puolivälierät vietiin päätökseen maanantaina, kun Carolina Hurricanes ja New York Rangers pelasivat ottelusarjansa ratkaisevan seitsemännen pelin. Rangers voitti maalein 6-2 ja eteni neljän parhaan joukkoon.

Hurricanesilla seitsemäs peli meni pahasti pieleen. Huippukevättä pelannut maalivahti Antti Raanta joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia.

Hurricanesia pidettiin vahvana ehdokkaana Stanley Cup -mestariksi. Joukkueen suomalaistähti, kiekkotietokone, Sebastian Aho, lienee yksi NHL:n parhaista hyökkääjistä, mutta Stanley Cupiin panos ei tällä kaudella riittänyt.

Hurricanesin tappion myötä kausi päättyi myös Teuvo Teräväisellä ja Jesperi Kotkaniemellä. Sen sijaan Rangersin Kaapo Kakko jatkaa Stanley Cup -jahtia.

Kakko ja Rangers saavat idän konferenssifinaaleissa vastaansa Tampa Bay Lightningin, jossa ei ole suomalaispelaajia. Tampa Bay on voittanut kaksi edellistä Stanley Cupia.

Lännen konferenssifinaaleissa vastakkain ovat Edmonton Oilers ja Colorado Avalanche. Se on varmaa, että suomalaispelaajia nähdään Stanley Cupin finaaleissa.

Oilersissa pelaavat suomalaisista hyökkääjä Jesse Puljujärvi ja maalivahti Mikko Koskinen. Puljujärven esitykset ovat ailahdelleet, mutta hän on yhä kokoonpanossa. Koskisen kausi on ollut Edmontonissa pettymys ja hän jättää NHL-kaukalot tämän kauden jälkeen.

Avalanchessa suomalaisista pelaavat hyökkääjät Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen. Lehkosella on mahdollisuus päästä finaaleihin toista kertaa peräkkäin. Viime vuonna hän oli häviämässä finaaleita Montreal Canadiensissa.

Rantanen on maailman parhaita hyökkääjiä. Hän on jo useamman vuoden ajan ollut Avalanchessa hyvin isossa roolissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koko kansan Leijonat nauttii mykistävää suosiota

Kommentoi Facebookissa